Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ev Geniş Olunca İstikbal Araplara 9 Koltuklu Takım Üretti

Türkiye pazarındaki yerini yurtdışı yatırımlarıyla sağlamlaştırmayı planlayan İstikbal Mobilya, global krize rağmen yurt dışı yatırımlarına hız verdi. Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki bayi ağını genişletmeyi planlayan İstikbal, geçen hafta Dubai'de ilk mağazasını açtı. İstikbal mobilya bölgedeki yatırım planını Dubai'de düzenlediği bir basın

Sabah Gazetesi
Ev Geniş Olunca İstikbal Araplara 9 Koltuklu Takım Üretti

Mobilya Sanayicileri Derneği verilerine göre Türkiye'de pazar 7 milyar dolar. Bunun dörtte biri ise İstikbal'in elindeymiş. Türkiye pazarındaki yerini yurtdışı yatırımlarıyla sağlamlaştırmayı planlayan İstikbal Mobilya, global krize rağmen yurt dışı yatırımlarına hız verdi. Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki bayi ağını genişletmeyi planlayan İstikbal, geçen hafta Dubai'de ilk mağazasını açtı. İstikbal mobilya bölgedeki yatırım planını Dubai'de düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Basın toplantısına Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Boydak Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ ve İstikbal Mobilya'nın Ortadoğu'daki reklam yüzü oyuncu Bülent İnal katıldı.

Basın toplantısında konuşan Bekir Boydak, "Ortadoğu'daki ticari faaliyetlerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu gelişme kararını Dubai'nin potansiyelini inceleyerek karar verdik. Dünyanın bu bölgesinde olmaktan mutluyuz" dedi. Boydak, "Boydak Holding'in 5 yıllık hedefleri içinde Türkiye'deki mağaza yapısını dünyaya açmak bulunuyor bu nedenle Türkiye'ye yakın ülkelerden başlayarak çalışmalarımızı artırdık. Turquality projesi kapsamında 2010'a kadar 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Arap ülkelerinde 38 mağaza faal ve 7 mağaza inşaat halinde. 5 yıl içinde tüm dünyada 100 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz" dedi. Bekir Boydak; "Kriz olduğu kadar, demokratikleşme de önemli. Kendi kendimize kriz yaratmamalıyız. Yatırımcı olarak aradığımız demokratikleşme. Ekonomik kriz günün birinde biter ama siz demokratikleşmediyseniz paranızı alamazsınız."

Araplar için özel üretim

"Körfez için geciktik, bunun dünyadaki krizle alakası yok" diyen Boydak Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ ise Ortadoğu pazarını iyice araştırdıklarını söyledi. Bozdağ, halen Mısır, Libya, Fas, Suriye, Ürdün, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 38 mağazaları olduğunu 7 yeni mağazayı da kısa sürede açmak için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Dubai'de 2.5 milyon kişinin yaşadığını belirten Boydak şöyle devam etti: "Burada evler çok geniş, aileler de... O yüzden buralara özel mobilya, mesela 9'lu koltuk takımı üretiyoruz. 6 bin YTL'ye salon takımımız var. Bunlar Türkiye'de satılmıyor."

'Para için başka bir ülkede şaklabanlık yapmazdım'

Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde arka arka arkaya mağaza açılışları yapmaya hazırlanan İstikbal Mobilya, bölgeye yönelik tanıtım kampanyalarına da ağırlık veriyor. "Kurşun Yarası" ve "Ihlamurlar Altında" dizisi ile beğeni toplayan ve bu sezon "Kalpsiz Adam" dizisi ile ekranlara gelen Bülent İnal, İstikbal Mobilya'nın Ortadoğu'da başlattığı kampanyanın reklam yüzü oldu. Bölgede "Sanawat Al Daya'Ah" adıyla gösterilen Ihlamurlar Altında dizisinin sevilen oyuncusu bölge halkından büyük ilgi görüyor. Türk oyuncular için ilginç bir yorumda bulunan İnal "Bazı Türk oyuncular Arap ülkelerinde kasaba kurnazı gibi davranıyor. Her teklifi para için kabul ediyorlar. Araplar da bunu çok iyi kullanıyor ve 'Bizim otel, dükkan, lokanta açılışımız var. Hatta gel düğünde otur kaç para istersen verelim' diyor Ben para için başkalarının ülkesinde şaklabanlık yapamazdım" diyor.

40 diziye 10 milyon $

Bu arada Türk televizyonlarına veda ettikten sonra Arap dünyasını fetheden dizilerin sayısının 40'a ulaştığını öğrendik. Bunları Arap dünyasının en büyük kanallarından MBC televizyonunun temsilcisi Daniel Abdullahfattah şöyle anlatıyor: "Ihlamurlar Altında ve Gümüş'ü 250 milyon kişi izledi. Bugüne kadar 40 dizi için 10 milyon dolar para ödendi. 250 milyon kişi bu dizileri izledi."

En iyi satış Yunanistan ve İran'da

* Şirketin dünyaya açılması 80'li yılların sonunda başladı. Yurt dışında ilk durak Almanya, Avrupa oldu. Ardından Amerika, Ortadoğu ve Rusya. Şimdi sıra Birleşik Arap Emirlikleri'nde...
* Boydak Holding 8 sektör, 15 bin çalışanı ve 28 şirketle faaliyet gösteriyor.
* Dünyada 180 mağazaları bunuluyor.
* 80 ülkeye ihracat yapılıyor.
* İran'da 35, Yunanistan'da 12 mağazaları var. Bozdağ'ın verdiği bilgiye göre en iyi satışlar da bu iki ülkede.
* Global mobilya markaları arasında 7. marka konumunda.
* 2008'de ciro hedefi 3 milyar $.
* Mobilya dışında dünyanın 2 numaralı yatak kumaşı üreticisi.
* Şirketin sahibi olduğu HES Kablo da Avrupa'nın önemli kablo üreticileri arasında...

http://www.yapi.com.tr/haberler/ev-genis-olunca-istikbal-araplara-9-koltuklu-takim-uretti_64636.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!