Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Ankara'ya 10 Park Yolda
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER Fotoğraflar: Dursun Aydemir (AA)

"MIPIM'de Amacımız 3-5 Ev...

Ev Satarken 5 Kurala Dikkat!

Ev satmak isteyenler için son dönem gelişen gayrimenkul sektörü giderek karışık hale geldi.

yapi.com.tr
Ev Satarken 5 Kurala Dikkat!

Re/max Piramit kurucusu Mimar Nurdan Tartanoğlu, ev satarken dikkat edilmesi gereken 5 kuralı anlattı. Tartanoğlu, bu kuralları “Doğru fiyatla satışa çıkın”, “ Pazarlama aktivite planınızı belirleyin”, “Alıcı adaylarını takip edin”, “Güvenlik risklerini bertaraf edin” ve “Satış için doğru yaklaşımları benimseyin” başlıkları altında topladı.

Özellikle doğru fiyat belirleyerek satışa çıkmanın önemine dikkat çeken Tartanoğlu, “Doğru fiyatla satışa çıktığınızda pazarlama çalışmalarıyla talep oluşturulur ve işlem gerçekleştirilir.

Eğer yüksek ve yanlış fiyatla satışa çıkarsanız gayrimenkulünüz uzun süre piyasada kalacaktır. Malın piyasada uzun süre kalması, sadece nakit olarak değil, aynı zamanda daha uzun süre sonra-o malın piyasadaki satılabilir fiyatının da altında- satılmasına neden olacaktır” dedi.

Tartanoğlu, aynı zamanda pazarlama aktivite planının da belirlenmesi gerektiğini belirterek, daha sonra ise alıcı adaylarının takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Tartanoğlu, şunlar söyledi:

Güvenlik sorunu

“Bu çalışma esnasında, hele içinde yaşadığınız bir gayrimenkul ise, tüm güvenlik risklerini nasıl bertaraf edeceğinizdir. Hiç bilmediğiniz insanlara açacağınız ev ya da işyerinizde en iyi olasılıkla, pahada ağır, yükte hafif eşyaların çalınmasıyla sonuçlanan bir durumla karşılaşabilirsiniz. Son konu, satışın kapanması yani alıcı müşterinin satışa ikna edilmesi için gerekli doğru soruları sorarak doğru yaklaşımların belirlenmesidir. Alıcının doğru yerde olup olmadığı, doğru kararı alıp almadığı konusunda düşüncelerinin berraklaştırılması gerekir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ev-satarken-5-kurala-dikkat_142770.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!