Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Evleri Yıkılan Yurttaşlar 3 Yıldır Mağdur Ediliyor

Urfa’da 3 yıl önce yaşanan heyelan sonrası ‘tehlikeli’ olduğu gerekçesiyle evleri yıkılan yurttaşlara verilen sözler tutulmadı.

yapi.com.tr
Evleri Yıkılan Yurttaşlar 3 Yıldır Mağdur Ediliyor

Urfa’nın Birecik ilçesine bağlı Saha Mahallesi’nde 3 yıl önce yaşanan heyelan sonrası ‘tehlikeli’ olduğu gerekçesiyle tapulu evleri yıkılan ve boşaltılan yurttaşlara verilen sözler tutulmadı. Yurttaşlara 3 yılda sadece bir ay kira yardımı yapıldı.

BirGün’de yer alan MA kaynaklı habere göre; 50 yıllık evi yıkılan Hüseyin Koçak (38), “50 yıldır yaşadığımız evler 2019 yılında bir kaya düşmesinden kaynaklı boşaltıldı. Evlerimizin uçuruma mesafesi 200 metreydi. Karar verildikten sonra evlerimizden zorla çıkardılar ve mağdur ettiler. O zaman sözler verildi ancak devlet sözünü tutmuyor. Bize ‘Evlerinizi boşaltın size kira yardımı yapacağız’ dediler ancak sadece bir ay kira ücreti verdiler. Evler yıkıldığında vali, kaymakam, belediye başkanı, AFAD il müdürü geldi, ‘Sorun çıkarmayın biz halkımızı mağdur etmeyeceğiz’, ‘Tapularınız var hiç korkmayın’ dediler. Ancak bizi mağdur ettiler.” dedi.

Aradan geçen 3 yılda yetkililerin kendileriyle görüşmediğini dile getiren Koçak, “Belediye Başkanı kaymakama, kaymakam AFAD’a yönlendirdi. AFAD’a gittiğimizde ‘Bizimle bir alakası yok, ancak devlet çözer’ dedi. Tapumuz var ancak bir hak alamıyoruz. Mahalleli olarak mağduruz, evlerimizin değeri belirlenerek bize verilsin. Ev yapacaklarını söylediler, 3 yıldır aynı şeyleri dinliyoruz. Kirada kalıyoruz ver her yıl kiralar artıyor. Şu an Birecik’te kiralar 2-3 bin arasında değişiyor. 2019 yılından bu yana kiradayız. Kiramızı ödemek için bankalardan kredi çektik.” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/evleri-yikilan-yurttaslar-3-yildir-magdur-ediliyor_192526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!