Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Evleri 4 Yıldır Teslim Edilmeyen Vatandaşlar İsyan Etti

Manisa’da Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Akgedik Mahallesi’nde yapımına 2019 yılında başlanan 980 konutun hak sahipleri, aradan 4 yıl geçmesine rağmen evlerinin tamamlanmamasına tepki gösterdi.

yapi.com.tr
TOKİ Evleri 4 Yıldır Teslim Edilmeyen Vatandaşlar İsyan Etti

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Akgedik Mahallesi'nde 2019 yılında dar gelirli vatandaşlar için yapımına başlanan ve 4 yıl geçmesine rağmen bitirilemeyen 980 konutluk 3. Etap TOKİ konutları vatandaşları mağdur etti. Evleri hala inşaat aşamasında olmasına rağmen peşinat ve yüksek orandaki taksit ödemelerinin başladığını ifade eden TOKİ mağduru vatandaşlar bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre; AKP'li Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile 2019 yılında yapımına başlanan ve halen bitirilemeyen konutlar için haziran ayı başında peşinat ve ödeme takvimi çıkarıldı.

TOKİ'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, hak sahiplerinin 5 Haziran-4 Ağustos tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası’na belirlenen orandaki peşinatları yatırması istenirken, aylık ödeme takviminin de başlayacağının duyurusu yapıldı.

Ödeme takviminde belirlenen aylık ücretler ile verilecek olan peşinatların yüksek olduğunu dile getiren hak sahipleri, evlerine girmeden başlamayan ödemeler için konutların inşaatının yapıldığı alanda basın açıklaması yaptı.

“Ne zaman teslim edileceğini bilmiyoruz”
TOKİ mağdurlarının bir araya geldiği basın açıklamasında söz alan ve asgari ücretle çalıştığını belirten Nuri Sümer, “Konutların yapımının gerçekleştiği şantiyenin önündeki tabelada evlerin 2021 yılında teslim edileceği belirtiliyor. Ancak hala biten bir şey yok. Yapılan sözleşmelerin önceki tahmini tutarlarının çok çok üstünde olmakla birlikte hem peşinatlar hem de ödeme takvimindeki aylık ödemeler bizi perişan etti. Kimimiz asgari ücretle çalışan, kimimiz ise emekli insanlarız. Zaten paramız olsaydı TOKİ'ye başvurmaz, başka yerden ev alırdık. Ekonomik sıkıntının yaşandığı bir dönemde belirlenen bu peşinatları ve aylık ödemeleri nasıl yapacağız. Ayrıca hala örnek daireyi bile göremedik. Şu anda hepimiz hangi eve ne kadar para ödedik veya ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Evlerimizin bize ne zaman teslim edileceğinin bize açıklanmasını bekliyoruz. Ayrıca ödemeler konusunda bize kolaylık sağlanmasını istiyoruz.” dedi.

Ne kadar ödeyecekler?
Akgedik Mahallesi’nde yapılan 3. Etap TOKİ konutlarında 2+1 ve 3+1 daireler için belirlenen farklı ödeme planları şöyle:

2+1 daireler için yüzde 12 oranındaki 84 bin TL ile 104 bin TL arasında peşinat ödeyerek 180 ay vadeyle aylık 4 bin TL taksitle ev sahibi olunacak.

2+1 daireler için yüzde 20 oranındaki 170 bin TL peşinat ödenirse 240 ay vade ile aylık 2 bin 700 TL tutarındaki taksitle ev sahibi olunabilecek.

3+1 dairelerde ise hak sahipleri yüzde 10 oranındaki 105 bin TL'lik peşinatı yatırarak 120 ay vadeyle aylık 6 bin ile 8 TL arasında değişen taksitlerle, yüzde 20 oranındaki 200 bin TL'lik peşinatı yatıran hak sahipleri ise 180 ay vadeyle aylık 4 bin ile 4 bin 700 TL ödeyerek ev sahibi olacaklar.

Ayrıca, 3+1 dairelerin hak sahiplerinin aylık taksitlerine, memur maaşlarına yapılan zamlara göre artış uygulanacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-evleri-4-yildir-teslim-edilmeyen-vatandaslar-isyan-etti_198636.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!