Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eyfel Kulesi'ni 200 Milyon Kişi Ziyaret Etti

Paris'in simgesi Eyfel kulesini, kuruluşundan bu yana geçen 110 yıl içinde 200 milyon kişi ziyaret etti. Dünyanın en fazla ziyaret edilen ücretli a

Hürriyet



b>Paris'in simgesi Eyfel kulesini, kuruluşundan bu yana geçen 110 yıl içinde 200 milyon kişi ziyaret etti. Dünyanın en fazla ziyaret edilen ücretli anıtı konumundaki Eyfel'de, daha fazla ziyaretçi kabul edebilmek için çalışmalara yakında başlanacak.


Doğumundan bu yana en çarpıcı yeniliklere sahne olacak Eyfel'in dört temel direğinin arasına açılacak geniş mekana müzeler, butikler ve kongre salonu inşa edilecek.

İnşa edildikten sonraki 90 yıl içinde 100 milyon meraklı ziyaretçiye kucak açan kule, sonraki 20 yılda ziyaretçi sayısını ikiyekatlamayı başardı. Kulede yapılacak yenilik ve değişikliklerle bugün 6milyon olan yıllık ziyaretçi sayısı 10 milyona çıkacak. Oysa kuleyi yapan Gustave Eiffel, eserini yılda 500 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyordu.

Fransız devriminin 100. yıldönümü için 15 Mayıs 1889'da açılışı yapılan Eyfel kulesinin yüksekliği 324 metre. Merdivenleri 1662 basamaktan oluşan kulenin maliyeti, bugünkü parayla sadece 15 milyon euro olmuştu. Yapımı iki yıl süren kule, 20. yüzyılın başlarında halkın pek ilgisini çekmedi, ancak zamanla durum değişti ve Paris'in simgesi rekorlar kırmaya başladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eyfel-kulesini-200-milyon-kisi-ziyaret-etti_2570.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!