Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fabrika Atıklarının Oksijen Bırakmadığı Derede Balıklar Can Çekişiyor

Manisa’nın Soma ilçesinde fabrika atıklarının oksijen bırakmadığı Yenigöl deresinde balıklar can çekişiyor. Soma Belediyesi Zabıta ekipleri yaptıkları incelemelerde suyun zeytinyağı tesislerinden salınan atıklardan dolayı kirlendiğini tespit etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin bir adım atması bekleniyor.

yapi.com.tr
Fabrika Atıklarının Oksijen Bırakmadığı Derede Balıklar Can Çekişiyor

İHA'nın haberine göre, Somalıların 1990’lı yıllarda balık tuttuğu Kırkağaç güzergahından gelen ve Soma Yırca Kavşağından devam eden Bakırçay Deresine bağlı Yenigöl’de balıklar oksijensiz kalarak ölüm tehlikesi altına girdi. Oksijen alamayan balıkların suyun yüzüne çıktıkları ve hareketlerinde durgunluk olduğu görülürken, Soma Belediyesi Zabıta ekipleri yaptıkları incelemelerde suyun zeytinyağı tesislerinden salınan atıklardan dolayı kirlendiği ve kirliliğin balıkları etkilediğini tespit etti.

Konuya ilişkin konuşan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, yaptıkları incelemede suyun Kırkağaç sınırlarında kalan bir zeytinyağı üretim tesisinden yapılan atıklar sonucu kirletildiğini belirlediklerini kaydetti. Başkan Ergene, konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bilgi verdiklerini ve kısa süre içerisinde bir adım atılmasını beklediklerini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fabrika-atiklarinin-oksijen-birakmadigi-derede-baliklar-can-cekisiyor_161829.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!