Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fabrika Tartışması

Of ilçesindeki Solaklı Vadisi'ne kurulan çay fabrikaları nedeniyle arsa fiyatlarının artmasına karşılık doğal dengenin bozulması vatandaşı kara kara d

Akşam Online/19.07.2002



f ilçesindeki Solaklı Vadisi'ne kurulan çay fabrikaları nedeniyle arsa fiyatlarının artmasına karşılık doğal dengenin bozulması vatandaşı kara kara düşündürüyor.

Trabzon'un Of ilçesinde bulunan Solaklı vadisine kurulan çay fabrikaları, bölgede arsa fiyatlarını 20 kat arttırırken, doğal güzellikleri de bozdu. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait bir, özel sektöre ait altı çay fabrikasının faaliyet gösterdiği Solaklı vadisinde daha önce metrekaresi 2 ile 2.5 milyon liradan satılan arsaların fiyatı 20 kat artarak 50 milyon liraya ulaştı.

Bölge sakinleri fabrikaların arsa fiyatlarını artırdığını söylerken, 'Ancak bu bazı sorunları da beraberinde getirdi' dedi.

Filtre takmıyorlar
'Bu vadi doğal güzellikleri ile adından söz ettiriyordu' diyen vatandaşlar, Of-Çaykara-Uzungöl istikametine giden turistlerin vadiyi piknik alanı olarak kullandıklarını hatırlatarak, şöyle dediler: 'Şimdi ise fabrikalardan geçilmiyor. Fabrika bacalarından çıkan duman ve çevreye akıtılan zehirli maddeler doğal dengeyi bozuyor. Bu konuda fabrika sahiplerini ve yetkililerini çeşitli dönemlerde sözlü olarak uyardık. Bacalarına filtre takılmasını ve atık maddelerini yok etmeleri için depo sistemi kurmalarını önerdik. Bizi dinlemediler.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/fabrika-tartismasi_1058.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!