Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Facebook'ta Tapu Sorunu

Didim’de Beckie ve Geraint Evans, dört yıl önce 52 bin sterline (125 bin TL) müteahhit Ali Bulur’dan aldıkları lüks villanın tapu sorunuyla karşılaşınca, Facebook'ta "Türkiye’deki Tapu Skandallarını Durdurun" isimli bir grup oluşturdular.

Hürriyet Gazetesi
Facebook'ta Tapu Sorunu

Didim’de Beckie-Geraint Evans dört yıl önce 52 bin sterline (125 bin TL) müteahhit Ali Bulur’dan lüks bir villa aldı. Tapu için askeri izin beklerken, Bulur villayı ipotek gösterip bankadan kredi çekti. Bulur, borcunu ödemeyince banka villayı başkasına sattı. İngiliz çift, Bulur aleyhine açtıkları davayı da kaybetti. Evans çifti, müteahhitin mağdur ettiği başka aileler olduğunu öne sürdü, evi geri almak ve maddi zararlarını tazmin etmek için "Eylem Komitesi" kurup, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımaya karar verdi.

İngilizler, mahkeme sürecinden önce seslerini duyurabilmek için popüler arkadaşlık sitesi Facebook’ta "Türkiye’deki Tapu Skandallarını Durdurun" isimli bir grup oluşturdu. Bir haftada Didim ile birlikte Kuşadası, Bodrum ve Marmaris’ten 100 mağdur İngiliz’in üye olduğu grupta bir de imza kampanyası başlatıldı. Geraint Evans, "Türkiye’de yasal yollardan ev alan pek çok insan sonrasında evlerine ipotek konulduğunu ve haczedilerek başkalarına satıldığını öğrendi. Müteahhitlerden de paramızı alamıyoruz, iflaslarını bildirmişler. Hem İngiliz hem de Türk makamlarının bu konuya ciddiyetle eğilmeleri gerekiyor, zira bizim durumumuzda olup da halen farkında olmayan birçok insan var" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/facebookta-tapu-sorunu_67825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!