Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fahd'ın Sarayına Muğla Mermeri

Ege'nin lekesiz, damarsız ve dayanıklı mermeri, dünyaca ünlü isimlerin gözdesi oldu. Şatoları, muhteşem malikanelerinde kullanılan ‘‘Muğla Beya

Hürriyet



b>Ege'nin lekesiz, damarsız ve dayanıklı mermeri, dünyaca ünlü isimlerin gözdesi oldu. Şatoları, muhteşem malikanelerinde kullanılan ‘‘Muğla Beyazı’’ adıyla tanınan mermer son olarak Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın sarayını süsledi.

1987'de Suudi Arabistan pazarına giren Dramar Mermer, Cidde, Taif ve Riyad'daki atölyelerinde Muğla'dan götürdüğü ‘‘Muğla Beyazı’’ mermerini işliyor. Muğla mermeri Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın Cidde'deki sarayının girişinde ve misafirhane bölümünde kullanıldı. Aynı mermer kısa süre önce de Veliaht Prens Abdullah'ın evinin tamamında kullanıldı. Merkezi 1989'da Afyon'a taşınan, İtalya, Irak, İzmir ve Burdur'da birer şubesi olan Dramar Mermercilik, Muğla'nın Bayır Beldesi'nde 5 dönüm arazi üzerinde yeni bir şube açtı. Dramar Mermer Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazıroğlu, ‘‘Bu mermer heryerde alıcı bulabiliyor. Lekesiz ve bembeyaz. Damar yok. Biz Muğla mermerini Arap Kralı Fahd'ın sarayında ve oğlunun evinde kullandık. İtalya'da Diandi Şirketler Grubu'na Muğla mermeri veriyoruz. Onlar da ünlü sanatçıların, modacıların, futbolcuların malikanelerinde, zenginlerin şatolarında kullanıyor. Irak, Mısır, İspanya, Yunanistan'a da ihracat yapıyoruz. Yıllık ihracat rakamımız 60 milyon dolar. Hedefimiz 120 milyon dolara çıkarmak’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fahdin-sarayina-mugla-mermeri_5243.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!