Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Falcon Genel Müdürlük Binası




Tıbbi cihazlar üreticisi Corporativo Falcon şirketi, Mexico City’de yapılacak olan yeni genel müdürlük binası için rojkind arquitectos’a başvurdu.

rojkind arquitectos’un geliştirdiği projenin ana önermesi olarak, daha büyük bir alan ve çalışma sürecini daha etkin kılacak bir mekân ihtiyacına ilaveten, firma imajında radikal değişim sağlayacak yönde bir tasarım kurgulandı. Buna göre, satış merkezi, müşterileri ideal şekilde karşılayan bir mekân ve ticaret mıntıkası olarak, yüksek teknolojiye sahip bir işyerini temsil edecek biçimde tasarlandı.

© Guido Torres

İşverenin edindiği, San Angel bölgesinin yakınında, sakin bir sokakta yer alan 2353 metrekarelik arsada mevcutta 3 yapı grubu bulmaktaydı. Yapıların ikisi alanı çevrelerken, en büyük üçüncü yapı ise bahçenin ortasında konuşlanıyordu. Böylelikle satış alanı merkezdeki binada toplanmak üzere ve asıl müdahale burada gerçekleştirilmek suretiyle, farklı kurumsal alanlar bölünmüş oldu.

Büyük ve belirgin açıklıklara sahip ana yapının iç düzenlemesi serbest bırakıldı ve proje konsepti, bahçede yüzen bir kristal kutu olarak tanımlandı.

© Guido Torres

İç ve dış mekân arasındaki ilişkiye yoğunlaşılarak, bu mekânsal kutuplaşma arasında filtre oluşturma amacıyla, kristal kabuk, içteki katı çerçevenin önünde ‘yüzdürüldü’.

© Jaime Navarro

Daha sonra bu iki mekân ararındaki ilişki; bölümleri, parçaları, dalları, taşları ya da yalnızca gökten geçmekte olan bulutu temsil eden mikro dünyalar araştırılarak, dikkatli bir biçimde düzenlendi.

Opasitesi artırılmış cam melzeme, iki kristal arasına yerleştirilen hasır kümeleri, dış mekânın sanal bir sekansını yaratırken, içeriyi turuncu ışık ile renklendirerek, grinin tonlarına boyanmış olan birimlerle tezat oluşturuyor ve değişen renk perdeleri yaratıyor ya da gözlemlendiği pozisyona bağlı olarak yok oluyor.

Cephedeki perforasyonlar (delikler) ise, geleneksel pencerelerin ciddiyetinden / ağırlığından vazgeçilerek, manzarayı düzenleme arayışına yanıt olarak benimsendi. Geleneksel formdaki ağırlığa meydan okuyan bu tasarım sayesinde, tesadüfi ve gizemli bir biçimde kesintiye uğrayan ve aydınlanan dış mekânı, bir ağacın dalları arasından bakıyormuşçasına gözlemlemek olanaklı kılındı. Her iki kabukta da, kendini dışa açıyormuş hissi veren delikler (perforasyonlar) bırakıldı ve bu metafor, firma ile müşterileri arasındaki ideal bağ ile ilişkilendirildi.

Proje künyesi

Mimari proje: rojkind arquitectos [Michel Rojkind] + Dellekamp Arquitectos [Derek Dellekamp]
İşveren: Corporativo Falcon
Toplam inşaat alanı: 451 metrekare
Projenin kapsamı: Tıbbi cihazlar üreticisi Falcon’un genel müdürlük binası
Proje yeri: San Angel, Mexico City
Projenin durumu: Tamamlandı
Projelendirme tarihi: 2003
Proje bitiş tarihi: 2004

 


http://www.yapi.com.tr/haberler/falcon-genel-mudurluk-binasi_96304.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!