Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Falezlerdeki Binanın Yıkımı Yılan Hikayesine Döndü

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, binaların kayma riski taşıdığı, dünyaca ünlü falezlere sıfır, bir binanın inşaatı yıkım kararına rağmen tamamlandı.

yapi.com.tr
Falezlerdeki Binanın Yıkımı Yılan Hikayesine Döndü

Muratpaşa ilçesi Gençlik Mahallesi'nde 1312 Sokak devamında, dünyaca ünlü falezler üzerinde inşasına 2000'li yıllarda başlanan binanın falezlere zarar verdiği gerekçesiyle yıkımı istendi. Yerel mahkeme ve Danıştay kararıyla bina hakkında yıkım kararı olmasına rağmen 'İmar Barışı'ndan yararlanıldığı ve inşaatın devam ettiği gerekçesiyle yeniden şikayetçi olundu.

Sözcü’de yer alan habere göre; 6 katı görünen binanın arkasındaki binada yaşayan Cihat Günsel, “İngiltere'den ülkeme inanılmaz derecede mutlulukla geldim. Denizin kenarında bir yer aramıştık. Burayı bulduk. Aldığımızda önümüz açıktı. Hatta ben bilgileri aldım. Önümüzde 25 metrelik bir alan vardı. 1. derece sit alanı diye güvendik. 'Buraya bir çivi bile çakılmaz' diye düşündük. Evi aldıktan birkaç yıl sonra haber geldi. 'Buraya ruhsat alındı. Sit alanı 1. dereceden 3. dereceye değişti' diye. Onun üzerine inşaatın ruhsatının iptal olması için dava açtık. O ruhsat iptal oldu. Savcı, 3 kişilik bir heyet organize etti. 'Yıkım konusunda buraya zarar verilmiyor mu' düşüncesiyle bir heyet oluşturuldu. Onu kazandık. Ruhsatın iptali Danıştay kararı ile de kesinleşti. En son da yapı kayıt belgesinden yararlandılar. Yapı kayıt belgesine karşı da bir tane daha dava açtık. O dava da 2, 3 hafta önce kesinleşti. Yapı kayıt belgeleri de iptal oldu.” diye konuştu.

“Dünyada örneği yok”
Falezler üzerinde yükselen binanın şu an kaçak olarak göründüğünü dile getiren Günsel, “Biz de Muratpaşa Belediyesi’ne başvurumuzu yapacağız. Bu binanın yıkılması için çalışacağız. Arkadaki binalara da tehlike oluşturuyor. Raporda zaten tehlike oluşturduğu yer aldı. Normalde 6 buçuk metre kotası var ama yaklaşık 18 buçuk metreye kadar aşağıya inildi. Şu gördüğünüz betonarme normalde kayalıktı. Ama bu kayalıklar denizin üzerine döküldü.

Şu an iki bodrum katı var ve bunlar deniz manzaralı. Dünyada bir tane örneği yoktur. Ama şu güzelim falezlerimizi yıprattılar. Buna çok üzülüyorum, çok çirkin gözüküyor. Artık buna bir son verilmeli. Falezlerin hepsini korumalıyız. Eğer mavi vatansa, bu da bizim vatanımızın bir parçası. Bunu korumamız lazım. İnşallah bunu yıkarlar ve bir daha kimsenin bu tarz yapıları yapmaz.” ifadelerine yer verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/falezlerdeki-binanin-yikimi-yilan-hikayesine-dondu_188863.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!