Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fatih Camii’nde Yıldızlı Düzenleme

6 yıldır süren çevre düzenlemesi tamamlandı ve Fatih Camii yepyeni bir görünüme kavuştu. Tarihi caminin çevresinde dinlenme alanları, süs havuzları ve yürüyüş yolları yapıldı.

yapi.com.tr
Fatih Camii’nde Yıldızlı Düzenleme

İstanbul’un en önemli tarihi eserlerinden biri olan ve yapımı 1470’de tamamlanan Fatih Camii’nin çevresi yepyeni bir görünüme kavuşturuldu. Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, 1766 depreminde yıkıldıktan sonra onarılarak 1771’de bugünkü halini alan, 1999 Gölcük depreminde zemininde kaymalar tespit edilen ve 2008’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından zemin güçlendirme ve restorasyon çalışmalarına başlanan Fatih Cami, 2012 yılında ibadete açıldı. Fatih Belediyesi, altı yıldır yürüttüğü çevre düzenlemesini tamamladı. İki etap halinde yürütülen çevre düzenlemesi kapsamında ilk etap çalışmaları Akdeniz Medresesi’nin olduğu Fatih Camii’nin güney kısmında, ikinci etap ise Karadeniz medreselerinin bulunduğu alanda tamamlandı.

Geleneksel motifler
2011 yılında başlanan proje kapsamında caminin tarihi dokusuyla uyumlu oturma ve dinlenme alanları, birbirinden farklı ışık ve su oyunları ile farklı görsel güzellikler sunan süs havuzları yapıldı. Havuzlar cami ve külliyelerin kubbe, kapı, pencere ve duvar işleme detaylarından ve geleneksel motiflerden esinlenerek tasarlandı. Geniş avlular ve yürüyüş yollarından oluşan sert zemin alana tarihi dokuya uygun traverten taşı döşenirken, yaklaşık 18 bin metrekarelik yeşil alan uygulaması tamamlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fatih-camiinde-yildizli-duzenleme_157916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!