Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fayın Ardından Sel Tehlikesi

İzmir depremi sonrası Bayraklı ilçesinde depremzedeler için konut yapılacak alanla ilgili tartışmalar sürüyor. Yapılaşmanın olacağı alandan fay hattının geçtiği açığa çıkarken sel ve erozyon riski taşıması ‘felaket’ riskini artırıyor.

yapi.com.tr
Fayın Ardından Sel Tehlikesi

İzmir’de 30 Ekim’de gerçekleşen depremin ardından, evleri yıkılan depremzedeler için Bayraklı’da bulunan orman alanına konut yapılacak. Tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektarlık alan, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfının dışına çıkartıldı.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; bölgede 1995’te 61 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketi yaşandığını hatırlatan TMMOB Orman Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sabahattin Bilge, bölgede izin verilecek yapılaşmanın sel felaketine zemin hazırlayacağı uyarısında bulundu.

Bilge, “Depremzedeler için bin 800 adet konut yeterli olacakken, bölgede minimum 6 bin 700, hatta yaklaşık 9 bin adet konutu kapsayacak şekilde bir alanın orman vasfının dışına çıkarılması olur şey değil. Bu oldukça şüphe uyandıran bir durum. İzmir yeşil alan bakımından son derece sınırlı olanaklara sahip ve böyle yerleri korumamız lazım. Bu alan o bölgenin su altı rezerv kaynaklarını da dengede tutması açısından önemli. Bu konut planı İzmir’in başka bir yerine yapılabilirdi.” dedi.

TMMOB tarafından hazırlanan raporda da, bölgenin 2010 yılında şehir hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na tahsisi edildiği hatırlatılarak şöyle dendi: “Orman arazisinin depremzedelerin konut ihtiyacının karşılanması gibi hassas bir gerekçeye sığınılarak yeni bir rant alanı yaratılmasına asla izin verilmemeli. Bu alanda izin verilecek yapılaşma ile bir felaketin yaralarını sarmaya çalışılırken bir başka felakete zemin hazırlanacaktır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fayin-ardindan-sel-tehlikesi_183130.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!