Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Fed’in Faiz Artırımı Küresel Ekonomi İçin İyi Bir İşaret"

Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dombret, Fed’in faiz artırımının küresel ekonomi için olumlu bir işaret olacağını söyledi.

yapı.com.tr
"Fed’in Faiz Artırımı Küresel Ekonomi İçin İyi Bir İşaret"

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımına başlamaya hazırlandığı ve Euro Bölgesi’nde parasal genişleme sinyallerinin devam ettiği bir dönemde, Euro Bölgesi’nin en önemli merkez bankası Bundesbank’tan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Dombret, Fed’in faiz artırımının küresel ekonomi için olumlu bir işaret olacağını söyledi. Dünya Gazetesi'nden Hilal Sarı'nın haberine göre, iki yıl önce açılan Almanya Merkez Bankası’nın İstanbul temsilciliğinde, eski temsilci Hartmut Dräger’e veda ve yeni halefi Bernhard Vogel’e hoş geldin temalı resepsiyona katılan Bundesbank (Almanya Merkez Bankası) Uluslararası İlişkiler ve Banka Denetimi’nden sorumlu üyesi Dr. Andreas Dombret, küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fed’in ne zaman faiz artırmasının daha doğru olacağı sorusuna “Her merkez bankası para politikalarına sadece kendi hedeflerine bakarak karar verir. Eğer Fed faizleri artırırsa, bu Euro Bölgesi’nde ve gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaş ekonomik iyileşmeye rağmen ve sadece ABD ekonomisi güçlendiği için olacaktır. Fakat nihayetinde faiz oranlarında bir normalleşme ABD ekonomisinin durumuna dair iyi bir işarettir – dolayısıyla küresel ekonomiye dair de iyi bir işaret olacaktır” diye yanıt verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fedin-faiz-artirimi-kuresel-ekonomi-icin-iyi-bir-isaret_137897.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!