Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fed Faiz için Henüz Karar Vermedi

San Francisco Fed Başkanı Williams, Fed'in faiz artışına gelecek toplantıyla başlanabileceği sinyalini, piyasaları şaşırtmamak adına verdiğini, ancak zamanlama konusunda henüz bir karar alınmadığını belirtti

yapi.com.tr / AA
Fed Faiz için Henüz Karar Vermedi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, Washington'da bulunan Brookings Enstitüsü'nde katıldığı bir panelde, Fed'in faiz artışı zamanlaması için karar vermediğini ve daha fazla veri görmek istediğini belirtti.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkına sahip olan üyelerden Williams, ayrıca Associated Press'e ekim ayı FOMC bildirisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının karar metninde, gelecek ayki toplantıya ilişkin cümleye, yatırımcıların faiz artışına aralıkta başlanması durumunda şaşırmaması adına yer verildiğini dile getiren Williams, bununla birlikte bildiriden çıkarılan ifadelerinde yerinde olduğu görüşünü paylaştı.

FOMC'nin ekim toplantısını takiben yayımlanan sonuç bildirisinde, "Komite, faizlerin bir sonraki toplantıda artırıp artırmayacağına yönelik kararı, tam istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedeflerine yönelik mevcut ve beklenen ilerlemeyi değerlendirerek verecek" denilmişti.

Diğer taraftan, eylül toplantısının karar metninde yer alan 'küresel ekonomi ve finansal gelişmeler ekonomik aktiviteyi bir şekilde olumsuz etkileyebilir' ifadesinin bildiriden çıkarılması dikkati çekmişti.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, buna gerekçe olarak küresel piyasalardaki dalgalanmaların azalmasını gösterdi.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı, 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak ve Fed Başkanı Janet Yellen, toplantının ardından basın konferansı düzenleyerek alınan kararları değerlendirecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fed-faiz-icin-henuz-karar-vermedi_137788.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!