Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fener ve Balat Evleri AB’ye Giriyor

Avrupa Birliği (AB) ve Fatih Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Fener ve Balat Semtleri Rehabilitasyon Programı’ çerçevesinde, onarımı ilk aşamada ge

NTV-MSNBC
Fener ve Balat Evleri AB’ye Giriyor

vrupa Birliği (AB) ve Fatih Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Fener ve Balat Semtleri Rehabilitasyon Programı’ çerçevesinde, onarımı ilk aşamada gerçekleştirilecek 20 ev belirlendi.

Fener Hızır Çavuş Mahallesi Sütlaç Sokak’ta seçilen 20 eve üzerinde “Bu bina sahiplerinin onayıyla program kapsamında restore edilecek” yazılı plaketler, törenle asıldı.

Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak, programa uzun yıllardır emek verdiklerini dile getirerek, “Bu projenin başarısı diğer projelere örnek olacak” dedi.
Daha sonra seçilen evlerin plaketlerini ev sahiplerine veren Albayrak, bazılarını da binaya monte etti.
Proje çerçevesinde, 20 ev için yapılacak müdahalelerin belirlendiği, evlerde çatı ve doğrama onarımı, cephe süslemelerinin yenilenmesi ve yalıtım sorunlarının giderilmesi işlemlerinin gerçekleştirileceği öğrenildi.
AB’nin 7 milyon Euro tutarında bir ekonomik paketle desteklediği Fener ve Balat Semtleri Rehabilitasyon Programı çerçevesinde 200 tarihi evin onarımı, bir sosyal merkezin kurulması, Balat Çarşısı’nın yeniden düzenlenmesi ve katı atık sisteminin ıslah edilmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fener-ve-balat-evleri-abye-giriyor_9990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!