Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Foçalılar Ekoköy Projesinin İptalini İstiyor

Foça Belediyesi tarafından 2022'de verilen ruhsatların iptal edilmesi için platformun başlattığı eylemler Ekoköy Proje alanına taşındı. Foçalılar ruhsatların iptalini istedi.

yapi.com.tr
Foçalılar Ekoköy Projesinin İptalini İstiyor (Fotoğraf: Evrensel)

İzmir’de Eski Foça- Yeni Foça sahil şeridi başta olmak üzere son dönemde gündeme gelen “lüks konut projeleriFoça’yı tehdit etmeye devam ediyor. Birçok tarım arazisi cins değişikliği yapılarak imar plan notlarına aykırı olarak yasal olmayan yollarla yapılaşmaya açılıyor.

Evrensel’de yer alan habere göre; Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, Foça'da mera alanına yapılmak istenilen Ekoköy Projesini protesto etmek ve belediye tarafından verilen ruhsatların iptal edilmesi için Ekoköy  inşaat alanında kitlesel bir açıklama yaptı. Basın açıklamasını Platform Sözcüsü Ramis Sağlam okudu.

Eylem sırasında “Ekoköy değil ekokırım var”, “Ekoköy adı altında ekokırım ve talana hayır”, “Ekoköy ekolojik tarım değil rant ve betonlaşma projesidir” pankart ve dövizleri taşındı.

Ekoköy Projesini Meclis gündemine taşıyan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın da eyleme katıldı. Akın, Ekoköy projesine karşı yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi verirken, belediyenin tepkiler üzerine inşaat alanında yaptığı mühürlemenin yeterli olmadığını ruhsatları iptal etmesi gerektiğini vurguladı.

“Her geçen gün endişelerimiz artıyor”
Platform adına konuşan Ramis Sağlam, son dönemde mantar gibi türeyen hobi bahçeleri ve peş peşe özellikle belirli bölgede çıkan yangınların kendilerini endişelendirdiğini belirterek, bölgenin imara açılarak yeni yapılaşmanın önünün açılmasına yönelik kaygıları olduğunu vurguladı.

“Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi” adı altında lüks villa projesine Foça Belediyesi tarafından ruhsat verildiğini söyleyen Sağlam, “Bu projenin, meslek odaları, bilim insanları tarafından Ekoköy projesi olmadığı defalarca belirtildi. Ekonomik olarak Foça’ya hiçbir şey kazandırmayacak olan bu projeler sadece konut rantına hizmet ediyor. Foça’nın en önemli sorunlarının başında altyapı yetersizliği geliyor. Elektrik ve su kesintileri ayyuka çıkmışken, yüzlerce hatta binlerce lüks konut projesiyle bu sorunun içinden çıkılmaz hal alacağı biliniyor.” dedi.

“Mühürleme değil ruhsatlar iptal edilsin”
Platformun girişimleriyle Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davanın devam ettiğini vurgulayan Sağlam, “Foça Belediyesi, açılan davaya verdiği savunmada önce rant projesini savunmaya devam etti. Yine Foça Belediyesi tarafından gelişen kamuoyu baskısı sonucunda ‘imara aykırı’ bölümlerin mühürlendiğini öğrendik. 2022 yılından bu yana söylediklerimize üç maymunu oynayanlar projeye 14 adet ruhsat verenler denetim yetkinizi bugüne kadar neden kullanmadınız. Bir kere daha söylüyoruz: Ekoköy projesinde istinat duvarı, hafriyat olmaz. Bölgenin doğal yapısı bozularak, proje alanını maden sahasına çevirerek ekoköy olmaz. Baştan beri söylediğimiz gibi bu projeye baştan ruhsatlar verilmemeliydi. Ruhsatlar iptal edilerek, proje acilen durdurularak iptal edilmelidir.” çağrısı yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/focalilar-ekokoy-projesinin-iptalini-istiyor_205067.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!