Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Forum Mersin Açıldı; İçinden Alışveriş Sokağı Geçiyor

Alışveriş sokağı, geniş bir meydan ve köprüleriyle Akdeniz mimarisini yansıtan alışveriş merkezi Forum Mersin, dün Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla açıldı. Multi Turkmall tarafından 180 milyon euro'luk yatırımla inşa edilen Forum Mersin'de 2 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Milliyet Gazetesi/Tuğba BOZKURT



lışveriş sokağı, geniş bir meydan ve köprüleriyle Akdeniz mimarisini yansıtan alışveriş merkezi Forum Mersin, dün Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla açıldı. Multi Turkmall tarafından 180 milyon euro'luk yatırımla inşa edilen Forum Mersin'de 2 bin 500 kişi istihdam edilecek. Merkeze yapılan yatırım mağazalarla birlikte 250 milyon euroya kadar çıkıyor.

Yıllık 10 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi yaklaşık 66 bin metrekarelik alana sahip arsa üzerine inşa edildi. Projenin mimarisi; T+ T Design, Chapman Taylor ve MM Proje imzasını taşıyor.

71 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Forum Mersin'de, Media Markt, Koçtaş, Migros'un yanı sıra 200 mağaza, 9 salonlu Cinemars Sinemaları, 2000 araç kapasiteli otopark, 29 adet kafe ve restoran ile Bowlland Bowling Salonu yer alıyor.

Beş yeni proje yolda
Multi Turkmall Ceo'su Levent Eyüboğlu, "Forum Mersin projelendirme çalışmamız 1998'de başladı. İnşaatı ise 13 ay sürdü. Biz, 150 kişilik bir ekiple uzun soluklu projeler üretiyoruz. Mart ayında Denizli'de yeni bir merkez daha açacağız. Bu zamana kadar 3 milyar euro'luk yatırım yaptık. Bu her yıl 500 milyon euro ve üstü para akışını gerektiriyor. 2008'de ise beş projemizi daha hayata kazandıracağız. Anadolu'da lokasyonlara göre inşa edeceğimiz projelere yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/forum-mersin-acildi-icinden-alisveris-sokagi-geciyor_57103.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!