Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fransa Maliye Bakanı Lagarde IMF'nin Yeni Başkanı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Fransa Maliye Bakanı Christine Madeleine Odette Lagarde'ı IMF'nin yeni başkanı olarak seçti. Lagarde, böylece IMF'nin ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti. IMF Başkanlığı için diğer aday Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens idi.

yapi.com.tr / AA
Fransa Maliye Bakanı Lagarde IMF'nin Yeni Başkanı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Fransa Maliye Bakanı Christine Madeleine Odette Lagarde'ı IMF'nin yeni başkanı olarak seçti. Lagarde, böylece IMF'nin ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti. IMF Başkanlığı için diğer aday Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens idi. Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'taki bir otelde kat görevlisine cinsel saldırıda bulunmak suçuyla yargılandığı için 19 Mayıs 2011 tarihinde görevinden istifa etmişti.
   

IMF'nin ilk kadın başkanı
   
Christine Madeleine Odette Lagarde 1 Ocak 1956 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te dünyaya geldi.
 Babası Robert Lallouette, Rouen Üniversitesinde İngilizce profesörü ve annesi Nicole öğretmen olan Lagarde, 1974 yılında Le Havre kentindeki Claude Monet Lisesinden mezun olduktan sonra ABD'nin Maryland eyaletindeki Bethesda bölgesinde Holton-Arms kız okuluna gitti. Hukuk mezunu Lagarde, siyaset biliminde master yaptı. Lagarde, ABD Kongre'sinde eski ABD Savunma Bakanlarından William Cohen'in asistanı olarak çalıştı.
    
1981 yılında Uluslararası hukuk firması Baker& McKenzie'nin Paris bürosunda çalışmaya başlayan Lagarde, 1995 yılında şirketin yönetim kuruluna girdi ve Ekim 1999'da Baker& McKenzie'nin ilk kadın başkanı oldu. Dominique de Villepin hükümetinde 2005 ve 18 Mayıs 2007 arasında Ticaret Bakanı olan Lagarde, 18 Mayıs 2007 ve 19 Haziran 2007 tarihleri arasında François Fillon hükümetinde Tarım ve Balıkçılık Bakanı olarak, 19 Haziran 2007 tarihinden itibaren ise Maliye Bakanı olarak çalışmaya başladı.
    
G-8 Ekonomik İşler Bakanı olan ilk kadın unvanına sahip Lagarde, Financial Times tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde Avro Bölgesi'nin en iyi maliye bakanı seçildi. Lagarde ayrıca, Forbes dergisinin 2009 yılında ''dünyanın en güçlü kadınları'' listesinde 17'inci sırada yer aldı. Genç yaşlarında Fransa ulusal senkronize yüzme takımında yer alan Lagarde'ın, Pierre-Henri Lagarde (1986) ve Thomas Lagarde (1988) adında iki oğlu bulunuyor.
    
Lagarde, 25 Mayıs 2011 tarihinde IMF başkanlığı için resmen aday olmuştu.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/fransa-maliye-bakani-lagarde-imfnin-yeni-baskani_88104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!