Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fransa'da Nükleer Santralde İkinci Kaza

Fransa'daki Tricastin Nükleer Santrali'nde 15 gün aradan sonra dün meydana gelen ikinci kazada, 100 görevliye radyasyon bulaştı. Santral yöneticilerinin açıklamasına göre, bakıma alınan reaktörlerden birinin bulunduğu binada bir borudan radyoaktif toz sızıntısı meydana geldi. 129 işçi kazadan hemen sonra hastaneye kaldırıldı. İşçilerin 100'üne,

CNN Türk
Fransa'da Nükleer Santralde İkinci Kaza

Fransa'daki Tricastin Nükleer Santrali'nde 15 gün aradan sonra dün meydana gelen ikinci kazada, 100 görevliye radyasyon bulaştı. Santral yöneticilerinin açıklamasına göre, bakıma alınan reaktörlerden birinin bulunduğu binada bir borudan radyoaktif toz sızıntısı meydana geldi. 129 işçi kazadan hemen sonra hastaneye kaldırıldı. İşçilerin 100'üne, izin verilen yıllık limitlerin 40'ta 1'i kadar radyasyon bulaştığı belirlendi. Santral yönetimi, kazanın vahim olmadığını bildirdi.

Tricastin'deki iki kaza ve Romans santralinde 3 hafta önce meydana gelen kaza, elektrik enerjisinin yüzde 80'ini nükleerden sağlayan Fransa'da, kamuoyunun santrallere şüphe ve endişeyle bakmasına yol açtı. Önceki kazaların da, personel ve çevre halkının sağlığına zararı olmadığı yolunda açıklamalar yapılmıştı.

Uranyum içeren sıvı nehre karışmıştı
 
Tricastin nükleer tesisinde, uranyum içeren yaklaşık 30 bin litre sıvının tesis yakındaki nehir sularına karışması üzerine bölge halkı, nehir sularını kullanmamaları yolunda uyarılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fransada-nukleer-santralde-ikinci-kaza_62771.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!