Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fransa’dan Mail Attı, Narmanlı Han’daki Reklam Kalktı

Beyoğlu Kent Savunması’nın gündeme getirdiği Narmanlı Han’ın dış cephesini kaplayan panonun kaldırılması için başlatılan imza kampanyası sonucu reklam panosu kaldırıldı.

yapi.com.tr
Fransa’dan Mail Attı, Narmanlı Han’daki Reklam Kalktı

Bianet'in haberine göre, İstiklal Caddesi’ndeki Narmanlı Han’ın dış cephesini kapayan reklam panosu kaldırıldı. Beyoğlu Kent Savunması panonun kaldırılması talebiyle bu akşam saat 19.00’da eylem yapacaklarını duyurmuştu.

Fransa’da eğitim bir doktora öğrencisi, Kent Savunması’nın çağrısını görerek şirkete mail attı. Yetkilileri change.org'da bir kampanya başlatılırsa ve kampanya yeterli sayıya ulaşırsa reklamı kaldırabileceklerini iletti.

"İstiklal Caddesi'nin en önemli binalarından biri olan Narmanlı Han'ın cephesini kamuya kapatan ve caddenin tarihi dokusuyla hiç bir şekilde uyuşmayan reklam kaldırılsın istiyoruz. Narmanlı Han'ın cephesi kamuya açık kalsın! Çünkü biz İstiklal Caddesi'ni kendine özgün tarihi ve sosyal dokusu ile seviyoruz, caddemizin dev bir açık hava alışveriş merkezine dönüşmesini istemiyoruz!" diyen kampanyaya 600 kişi destek verdi.

Şirket kısa süre içinde geri dönüş yaparak panoyu kaldırdı.

"Bir şey yapmak istedik"

Şirketin başta üzdüğünü ancak kısa sürede uyarıyı dikkate aldığını ve bunun diğer firmalara örnek olması gerektiğini söyleyen doktora öğrencisi, Beyoğlu Kent Savunması’ndan Fransa’ya ve şirkete ulaşan süreci şöyle anlattı:

“Cumartesi akşamı Beyoğlu Kent Savunması’nın facebooktaki paylaşımını gördüm ve çok üzüldüm. 13 yıldan fazla Taksim’de yaşadım, orada büyüdüm denilebilir. Bir şey yapmak istedik. Bir arkadaşımla konuştuk. Şirkete mail attım, ‘Bir deneyelim’ diye başladık.

“Şirketin Türkiye sayfasından geri dönüş oldu. Bir imza kampanyası başlatmamızı ve sayı yeterli olursa bir şeyler olabileceğini söylediler. Change.org’da kampanyayı başlattık. Arkadaşlarım paylaştı ve 600 kişi imza verdi.

“Bu sırada Linkledin üzerinden iletişime geçtiğimiz şirket yetkilisi panonun kaldırılacağı mailini attı. Ve pano kaldırıldı. Şirketten yazıştığımız yetkili uyarımız için teşekkür ederek panonun kaldırıldığını söyledi.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/fransadan-mail-atti-narmanli-handaki-reklam-kalkti_126901.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!