Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Böcek Oteli' Açıldı

Fransa’nın Dijon şehrinde, ilginç bir ilke imza atılarak, bir binaya entegre edilmiş geniş bir 'böcek oteli' açıldı.

yapi.com.tr
'Böcek Oteli' Açıldı

Fransa’nın Dijon şehrinde, ilginç bir ilke imza atılarak, bir binaya entegre edilmiş geniş bir “böcek oteli” açıldı. 6 metre yüksekliğindeki, işlenmemiş ahşaptan inşa edilen yapı “La Bourdonnerie” adlı bir binanın yüzeyinde yer alıyor.

“Le Figaro” gazetesinde yer alan habere göre, ofisleri barındıran bina iki çevreci kuruluş olan Alterre Bourgogne ve Fransa Doğal Rezervler’in merkezlerini de ağırlayacak.

Bu “böcek oteli”, başta kanatlılar olmak üzere binlerce böceği ağırlayabilen altmış kadar taşınabilir gözden oluşuyor. Her bir gözde de, yabani arı, kelebek, kınkanatlılar gibi tozlaşma yapabilen çeşitli türlerin yerleşimini kolaylaştıracak çalı çırpı, delikli kütük vs yer alıyor; söz konusu “otel” Dijon’un ekolojik mahallesi olan “Heudelet 26”da bulunuyor.

Alterre Bourgogne’un başkanı Jean-Patrick Masson “dışarıya faaliyetlerimizle ilgili mesaj verecek bir sembol aradığımız, biyoçeşitlilik ve semtle olan bağımızı göstermek istediğimiz için böyle bir böcek oteli fikri doğdu” diyor.

Şehrin ortasında bu tür bir nişin inşası, tarım ilaçlarının tehdit ettiği kanatlı böceklere acil sığınma yeri sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda mahallenin dikey, doğal mini rezervi ve ekolojik sistemin evriminin gözlem yeri konumundaki bu tasarım, şehrin merkezinde de biyoçeşitliliğin korunması ve doğaya alan açılmasının mümkün olduğu mesajını veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bocek-oteli-acildi_142753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!