Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fransız Tatil Köyü Hayata Döndürülsün

CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol'un önderliğinde buluşan CHP'li birçok ilçe belediye başkanı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Foça halkı Fransız Tatil Köyü'nün bulunduğu 4'üncü Mersinaki Mevkii'nde düzenledikleri basın açıklamasıyla harabeye dönen tesisin yeniden hayata geçirilmesini istedi. Ellerinde pankartlarla "Kulüp Med'i geri

Yeni Asır Gazetesi
Fransız Tatil Köyü Hayata Döndürülsün

CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol'un önderliğinde buluşan CHP'li birçok ilçe belediye başkanı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Foça halkı Fransız Tatil Köyü'nün bulunduğu 4'üncü Mersinaki Mevkii'nde düzenledikleri basın açıklamasıyla harabeye dönen tesisin yeniden hayata geçirilmesini istedi. Ellerinde pankartlarla "Kulüp Med'i geri istiyoruz" diyen Foçalılara CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ın yanı sıra 14 belediye başkanı da destek verdi.

Anadol yaptığı konuşmada tesisin Foça, İzmir ve Türkiye turizmine 37 yıl hizmet katkı ve artı değer üreten çok önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. Ulusal değerinin yanında uluslararası değeri de olduğunu ifade eden Anadol şunları söyledi: "Kulüp Med'in yatak kapasitesi 700 kişilik, açıldığı yıldan itibaren 37 yılda buraya gelen turist sayısı 500 bin kişi. Açıldığı yıldan bu yana çalışan personel sayısı ise 5325 kişi. 2005 yılında Kulüp Med'den bir taksinin kazancı 5 bin YTL. Foça'da 28 taksi kayıtlı; sadece taksicilerin kaybı 140 bin YTL. Foça belediyesi yazın günde 400 ton su veriyor buraya. Kışın da 100 ton su veriyor. Belediyenin sadece su geliri kaybı 1 milyon YTL civarında. Kulüp Med'in 2003 yılı vergisi 70 bin YTL, 2004 yılında ise 105 bin YTL. Foça otobüsleri tesisin açık olduğu 2003 yılında sezon başına 200 bin YTL fatura kesmişler. Eğer açık olsaydı 350 bin YTL'lik bir fatura tahmin ediliyor. Bu tesis 2005 yılında özelleşme gerekçesiyle satışa çıkarıldı. Bu altın yumurtlayan tavuğu kesmek demektir."

Tam bir cinayet

Anadol sözlerini şöyle sürdürdü: "Satışa çıktı, ihale oldu en yüksek teklif Yıldırım Dış Ticaret Şirketi tarafından 8.2 milyon dolara satış gerçekleşti. Ucuz da olsa bu şirket AKP'nin kendi anlayışında olmayan bir şirketti ki, satışı iptal edildi. Daha sonra buraya özelleştirme kapsamından çıkardılar. Hayalet şehir olarak bekletiyorlar. Konuyu meclise getirdik. Türkiye ekonomisinin uğradığı zararı sorduk alay eder gibi 'hiçbir zararı yok' dediler. Burada hayalet şehir yaratmak tam bir cinayettir. Siz milasta MNG şirketine 5 yıldızlı otel yapacak diye canım koyları doldurtacaksınız burada hazır bir uluslararası bir tesis var, bunu da kapatacaksınız."

Göreve davet

Konuşmasında önerilerini de sıralayan Anadol şöyle devam etti: "Evvela buraya bu işin uzmanı bir heyet gelmeli. Dört senedir kapalı olması nedeniyle uğranan zarar bilirkişi tespit etmeli. Burada savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Devlet malı çürüyor. Bu tesis masrafı saptandıktan sonra öncelikle Kulüp Med'e teklifte bulunmalıdır. Veya Kulüp Med gibi uluslararası saygınlığı olan bir başka işletici buraya eskisi gibi çalıştırmalıdır. Olmazsa burası Foça Belediyesi'ne tahsis edilmelidir. Çünkü buranın değerini en iyi Foçalı bilir. Bu da olmazsa televizyonlardan ehliyetini ispat etmiş şirketler arasında şeffaf bir ihale başlatıp tekrar Türkiye turizmine kazandırılmalıdır. Diğer partideki İzmir milletvekillerini göreve çağırıyorum. Bu hayalet şehir karşısında nerdesiniz. Buna seyirci kalmayın. Hep birlikte kavga verip bu hayaleti Ak Parti zihniyetinden kurtaralım.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/fransiz-tatil-koyu-hayata-dondurulsun_63125.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!