Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

G. Antep Müzesi ‘Yılın Müzesi’ Adayı

Zeugma mozaikleri ile birlikte Dünya’nın ikinci büyük mozaik müzesi ünvanını kazanan Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Avrupa Müze Formu’nun düzenlediği Avrupa’da Yılın Müzesi (EMYA) ödülüne sahip olmak istiyor.

NTV
G. Antep Müzesi ‘Yılın Müzesi’ Adayı

b>Zeugma mozaikleri ile birlikte Dünya’nın ikinci büyük mozaik müzesi ünvanını kazanan Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Avrupa Müze Formu’nun düzenlediği Avrupa’da Yılın Müzesi (EMYA) ödülüne sahip olmak istiyor.

Hummalı bir çalışmanın başladığı Arkeoloji Müzesi’nde denetim yapan Avrupa Müze Formu’ndan jüri üyesi Hans R. Woodtli, Gaziantep Arkoloji Müzesi’nin sorumluluk alanında bulunan Zeugma Antik Kenti, Rum Kale, Yesemek gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ettiğini ve gördükleri karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

50 aday ülkenin Avrupa’da “Yılın Müzesi” yarışmasına katıldığını belirten Woodtli, “Dünya’nın dört bir yanından bir çok sayıda müze bu yarışmaya katılıyor. Önce ön elemelerden geçiliyor, sonra da ödüle layık müzeler listesi belirleniyor. Mayıs 2007 tarihinde yapılacak son elemede, müzeler birincilik ödülü için yarışacak. Avrupa Müze Formu, bir başkan ve değişik Avrupa ülkelerinden seçilmiş 15 üyeden oluşuyor. Ben Gaziantep’in bu konuda başarılı olacağına inanıyorum. Buradaki mozaikler inanılmaz güzel. İlk kez görüyorum ve hayran oldum” dedi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise, Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin son derece titiz bir çalışma ile hazırlandığını ve bu yarışmada derece alacağına inandığını söyledi.

Hans R. Woodtli’in inceleme yapmak için geldiğini belirten Kamçı, “Müzemiz yeniden düzenleme çalışmaları sonucunda, çok daha güzel bir görünüm kazandı. Yarışmaya en iyi şekilde hazırlanıp, Gaziantep’i uluslararası kriterlere taşıyacağız” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/g-antep-muzesi-yilin-muzesi-adayi_49081.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!