Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

G20 Ülkelerinin İş Örgütleri B20 Koalisyonu Kurdu

G-20 ülkelerinin en büyük 15 iş örgütü, G-20'de iş dünyasının sesini duyurmak üzere bir araya gelerek B20 Koalisyonu'nu kurdu. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan açıklamaya göre, B20 Koalisyonu'nda Türk iş dünyasını TÜSİAD temsil edecek.

yapi.com.tr / AA
G20 Ülkelerinin İş Örgütleri B20 Koalisyonu Kurdu

B20 Koalisyonu, iş yaratacak ve küresel kalkınmaya katkıda bulunacak ulusal, bölgesel ve uluslararası seviyedeki politikaları desteklemek amacıyla kuruldu. B20, 6,5 milyondan fazla şirketi temsil eden geniş üye tabanıyla, küresel ölçekte sesini duyuran bir kurum olarak G20'nin ekonomi politikalarının koordinasyonu sürecinde yeni fikirler üretmek için çalışacak.
     
Genel Merkezi Paris'te olan B20 Koalisyonu ilk kez 12 Aralık 2012 tarihinde Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da, Rus Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) başkanlığında bir araya gelecek ve 5-6 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleşecek ''B20 St-Petersburg Zirvesi''nin hazırlık toplantısını yapacak. B20 Koalisyonu, G20'ye krizin çözümüyle ilgili vaatlerini yerine getirmesi için de çağrıda bulundu, bu çabaların desteklenmesi için kararlı olduğunu vurguladı.
    
Rus Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı Shokhin
    
Açıklamada görüşlerine yer verilen B20 Koalisyonu'nun Rusya temsilcisi Rus Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı Alexander Shokhin, G-20'nin büyüme ve istikrar arasındaki dengeyi sağlama arzusunu paylaştıklarını belirtti. Özel sektörün büyümesi ve küresel refah için, koordinasyon içindeki ulusal ekonomi politikalarının büyümeyi, istikrarlı sermaye ve ham madde piyasasını, uyumlu finansal denetimi, etkili bir uluslararası para sistemini, serbest ticaret ve yatırımı desteklemesi gerektiğini aktaran Shokhin, ''Bugünün küresel ekonomisinde özel sektörün büyüme ve istihdam artışı sağlayabilmesi için, iş dünyasının güveninin ve makro ekonomik istikrarın yeniden sağlanması gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.
    
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Boyner
    
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise, 2009 yılından bu yana G-20 zirvelerine paralel olarak toplanan özel sektör kuruluşlarının kurumsal bir şemsiye altında B20 Koalisyonu'nu kurmasını ve G-20 gündemine katkı sağlayacak olmasını önemsediğini belirtti. Boyner, 2009 yılından bu yana TÜSİAD'ın Türk iş dünyasını temsil etmek amacıyla G-20 özel sektör toplantılarına katıldığını ve B20 Koalisyonu'nun da kurucu üyesi olduğunu dile getirdi.
    
B20 Koalisyonu
    
B20 Koalisyonu, G-20 içindeki çeşitli büyüklükteki şirketlerin ve sektörlerin önceliklerini temsil edecek, yıllık G-20 zirvelerinde iş dünyasının tavsiyelerinin ne derece dikkate alındığını takip edecek. B20 Koalisyonu üyeleri ise şöyle:

AIG, Avustralya - BDI, Almanya - BUSA, Güney Afrika - BUSINESSEUROPE, Avrupa - Canadian Chamber of Commerce, Kanada - CEOE, İspanya- CII, Hindistan - CNI, Brezilya - Confindustria, İtalya - FKI, Güney Kore - MEDEF, Fransa - RSPP, Rusya - TÜSİAD, Türkiye - UIA, Arjantin - U.S. Chamber of Commerce, ABD.

ETİKETLER: ekonomi dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/g20-ulkelerinin-is-orgutleri-b20-koalisyonu-kurdu_103166.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!