Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Galata Tarihini 'Satacak'

Galata Kulesi Restorasyonu Anıtlar Kurulu’na Takıldı

Galata Kulesi'nin iç mekanlarının restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce üç yıl önce ihale yapılmasına karşılık, Anıtlar Kurulu'ndan ona

Hürriyet
Galata Kulesi Restorasyonu Anıtlar Kurulu’na Takıldı

alata Kulesi'nin iç mekanlarının restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce üç yıl önce ihale yapılmasına karşılık, Anıtlar Kurulu'ndan onay alınamadığı için çalışmalar bir türlü başlatılamadı. Belediye ile kule işletmecileri, gecikmeden birbirlerini sorumlu tutuyor.

Büyükşehir Belediyesi 1999 yılında Anıtlar Kurulu'ndan onay alarak Galata Kulesi'nin dış cephesini restore ettirdi. Bunun ardından da kulenin iç mekánlarının da restore edilmesi için yeni bir ihale açtı ve çalışmayı 2000 yılı birim fiyatlarıyla 700 milyar liraya bir firmaya verdi. Bunun ardından hazırlanan restorasyon projesi 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayına sunuldu.

Kuruldan beklenen onayın gecikmesine kimse bir anlam veremezken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili, kuledeki restoranın işletmecisinin kuruldan bekledikleri onayı engellediğini ileri sürdü. Galata Kulesi'nin işletmecilerinden Hakan Kardeşler ise belediye ile 1996 yılından bu yana içki satışı yaptıkları için problem yaşadıklarını belirterek, ‘‘Belediye buradaki restoran ve gece kulübünü kapatmak için çeşitli projeler hazırlıyor. Başlangıçta buranın müze yapılması istendi. Buna kültür bakanlığı izin vermedi. Kütüphane yapmak istediler. Buna da anıtlar kurulu izin vermedi’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/galata-kulesi-restorasyonu-anitlar-kuruluna-takildi_5567.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!