Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Galataport İhalesi Yıl Sonunda

Galataport Sosyetenin Uğrak Yeri Olacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın fiyaskoyla sonuçlanan Galataport ihalesinin ikinci perdesi bu yıl içinde açılarak, tekrar vitrine çıkarılacak. Topkapı Sarayı manzaralı Türkiye’nin tek kruvaziyer limanı Galataport, Yap-İşlet-Devret modeli ile özelleştirilmesi planlanıyor.

Radikal Gazetesi
Galataport Sosyetenin Uğrak Yeri Olacak

İlk olarak 2005 yılında açılan ancak Danıştay tarafından iptal edilen ihale süreci tekrar gündemde. Galataport yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacak. FOTOĞRAF: ECVET ATİK / AA

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın fiyaskoyla sonuçlanan Galataport ihalesinin ikinci perdesi bu yıl içinde açılarak, tekrar vitrine çıkarılacak. Topkapı Sarayı manzaralı Türkiye’nin tek kruvaziyer limanı Galataport, Yap-İşlet-Devret modeli ile özelleştirilmesi planlanıyor.

Özelleştirmeyle Galataport’a alışveriş merkezleri, oteller ve cafeler inşa edilerek, yaklaşık 28 milyar dolarlık piyasası bulunan kruvaziyer sektöründen yüzde 10’luk pay alması hedefleniyor. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, bu sene özelleştirilmesi planlanan Galataport’u basın mensuplarıyla gezdi. Özelleştirme stratejileri hakkında ipuçları veren Aksu, “Şu anda turistler sadece buraya uğruyor. Ama ekonomik olarak bir dönüşüm olmuyor. Biz yeni ihaleyle buranın çehresini tamamen değiştirerek, ekonomik değer yaratmayı amaçlıyoruz.

Sadece Galatapot limanı içinde değil çevre esnafın da kalkılmasını amaçlıyoruz. Mesela nargilecilerin bile burada toplanmasını düşünüyoruz” dedi. Aksu, özellikle gelir düzeyi yüksek turistlerin ilgi gösterdiği kuruvaziyer limanı eksikliği olduğuna dikkat çekerek, Galataport ihalesinin tamamlanması halinde İstanbul’un Barcelona’ya rakip olması için projenin düzenleneceğini söyledi.

Dünya genelinde turizmin bu ayağından yıllık 28 milyar dolarlık gelir elde ediliyor. Bu gelir pastasından en fazla payı İspanya’nın Barcelona kenti alıyor. İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası ile büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Vekili Aksu, dünyanın birçok ülkesinden turist geleceğini belirtiyor. Tarihi dokunun korunacağına dikkat çeken Aksu, bölge esnafına da işlerini büyütme imkânının sağlanmaşı olacağını kaydediyor.

Aksu, alınan sonrasında iptal edilen Galataport ihalesinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bu yıl sonunda ihale var

İhale sonrasında yapım aşaması yaklaşık üç yıl sürmesi öngörülen liman sayesinde İstanbul’a günü birlik gelen turist sayısının 5-6 katına kadar çıkabileceği hesaplanıyor. Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Limanı’na önceki yıl 650 bin turist gelirken geçen yıl bu rakam küresel krizin etkisiyle 550 bine kadar geriledi. Projenin tamamlanması halinde bu kapsamda gelecek turist sayısının 3 milyonu bulması planlanıyor.

 

ETİKETLER: gayrimenkul proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/galataport-sosyetenin-ugrak-yeri-olacak_79250.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!