Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Galerinin Sansürlediği Yarar Resimleri Satışta

Yarar'ın Gaziantep'te düzenlenen resim sergisinde "Halka ağır geleceği" gerekçesiyle sansürlenen resimleri, 400 YTL'den başlayarak satışa sunuldu.

Bianet
Galerinin Sansürlediği Yarar Resimleri Satışta

essam Ayşegül Yarar’ın 2004-2007 arasında, “zaman, yaşanmışlıklar, anımsama, doğum, ölüm, yaşam” gibi temaları ele aldığı, tuval ve kağıt üzerine yağlı boya ve akrilik teknikleriyle yapılan toplam 38 resmin beğeniye sunulduğu sergide “Hayata Dair Düşünce”, “Geçmişe Sırt Çevirme” gibi isimler taşıyan resimler 400 YTL’den başlayarak satışa sunuldu.

Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde düzenlenen ressam Ayşegül Yarar’ın dokuzuncu kişisel sergisinde, 10 nü (çıplak beden tasviri) resim galeri yönetimi tarafından "Gaziantep halkına ağır geleceğ'" gerekçesiyle tülbentle kaplanmış,sansürlenmişti.

Galeri talep etti
“İlk kez Ankara ve İstanbul dışında bir ilde sergi açıyorum” diyen ressam Yarar, sansür talebinin galeri yönetiminden geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Resimlerimin sergilenilerek, sanatseverlere ulaşabilmesi için bu talebi üzülerek kabul etmek zorunda kaldım. Tülbentleri keserek estetik bir şekilde resimlerin üzerlerini kapattım. Böylesi bir olayın başıma geleceğini düşünmezdim.”

Sergi Ankara'da sansürsüz olacak
Yarar, aynı sergiyi iki ay içerisinde Ankara'da Fırça Sanat Galerisi'nde açacağını, bu sergünün sansürsüz olacağını söyledi; "Bu defa resimlerini sözleşme yapmadan sergilemeyeceğm" dedi.

Ayşegül Yarar kimdir?
Resimlerinde kübist parçalanma etkisinin, sembolist mitolojik öğelerin ve empresyonist algı anlayışının etkisiyle biçimlenen zaman zaman sürrealizmin masalsı havasını yansıtan Yarar, eserlerinde mitoloji ve tarihten yoğun olarak faydalanıyor.

Eserlerinde, algıları güçlendirme amacını taşıdığını ifade eden Yarar, zaman sıkışıklığı. kaçış, zaman, kalabalıklar, yoğunluk gibi kent yaşamının kaosundan kurtulma eğilimini ele almaya çalıştığını dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/galerinin-sansurledigi-yarar-resimleri-satista_57851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!