Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GAP Kapsamında Diyarbakır’daki Sulama Projeleri Ele Alındı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Ankara’da bir araya gelerek GAP kapsamında Diyarbakır’da yapılan sulama projelerini değerlendirdi.

yapi.com.tr
GAP Kapsamında Diyarbakır’daki Sulama Projeleri Ele Alındı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Ankara’da bir araya gelerek GAP kapsamında Diyarbakır’da yapılan sulama projelerini değerlendirdi.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada GAP’ın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük entegre projelerinden birisi olduğunu ve takriben 35 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağını, bu sayede GAP bölgesinin bütün dünyaya gıda üreten ve ihraç eden bir üretim merkezi haline geleceğini belirtti. DSİ Genel Müdürlüğü’nün bölgede büyük yatırımlara imza attığını belirten Eroğlu, GAP kapsamındaki enerji yatırımlarının yüzde 75’inin tamamlandığını, Ilısu projesinin de yüzde 35’inin tamamlandığını söyledi. Eroğlu, önümüzdeki nisan ayında Diyarbakır’da bir toplantı gerçekleştirerek GAP’taki son durumu ele alacaklarını ve Silvan Barajı’nın temelini atacaklarını ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de, GAP Eylem Planı'nın sadece ana sulama kanalları ve sulama yatırımları çerçevesinde değil, bölgede tarım ve hayvancılık sektörünün ve diğer sosyal sektörlerin de gelişmesi bakımından önemli olduğunu belirtti. Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ise, ''Bu yıl eylem planının ilk 5 yıllık boyutunu tamamlamış olacağız; ama bununla kalmayacak, 2013'le birlikte yeni bir dönem başlayacak'' dedi.

ETİKETLER: kurum proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/gap-kapsaminda-diyarbakirdaki-sulama-projeleri-ele-alindi_90449.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!