Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Garanti Koza, Hollandalı Corio ile Esenyurt'ta 5 Bin Konutluk Proje Yapacak

Konut sektörüne iki yıl önce dönüş yapan Garanti Koza şirketi, Esenyurt’ta 5 bin konut ve bir alışveriş merkezinden oluşan proje geliştiriyor. Şirket, mimari projesi için şubatta konkur düzenleyeceği 'İstanbul West' için Hollandalı Corio grubu ile işbirliği yapacak.

Referans Gazetesi/Selma ŞENOL
Garanti Koza, Hollandalı Corio ile Esenyurt'ta 5 Bin Konutluk Proje Yapacak

ürkiye’nin en eski inşaat şirketlerinden Garanti Koza, Bahçeşehir ve Ispartakule’deki toplu konut projelerinin ardından Bahçeşehir’in sonunda yer alan Esenyurt Belediyesi'ne bağlı 40 bin metrekare arsa üzerinde proje geliştirmeye hazırlanıyor. Adı "İstanbul West" olarak düşünülen projenin 5 bin konut ve bir alışveriş merkezinden oluşması bekleniyor. Şirket, projede Dinçkök Ailesi'yle birlikte Hollandalı Corio Grubu ile de işbirliği yapacak. Teklif hazırlamaları için dört mimarlık grubunu davet eden Garanti Koza, şubat ayında gerçekleşecek konkurun sonucuna göre mimari projeyi şekillendirecek.

Garanti Koza Pazarlama ve Satış Koordinatörü Coşkun Erginer, projede pek çok detayın henüz netleşmediğini ve projenin 4 yıl gibi uzun bir zamanda tamamlanacağını açıkladı. Yeni projeleri ile bu büyüklükte bir alışveriş merkezi bulunmayan bölgenin hem alışveriş hem konut ihtiyacını karşılamaya talip olduklarını anlatan Erginer, konutları Garanti Koza’nın, alışveriş merkezini ise Corio’nun pazarlayacağını söyledi. Erginer, “Hem Dinçkök Ailesi hem de Corio ile birlikte bölgeye Akmerkez kalitesinde bir alışveriş merkezi oluşturacağız. Şehrin o bölgesinde bir çekim noktası oluşturacağımıza inanıyoruz” dedi.

Akmerkez'in yüzde 46,9'u için 148 milyon euro ödeyen Corio CEO'su Jan de Kreij, daha önceden basına yaptığı açıklamalarda, Türkiye'de, Corio'nun toplam portföyünün yüzde 10'una tekabül edecek yeni bir ev piyasası oluşturmak amacında olduklarını açıklamıştı.

İstanbul’da Zekeriyaköy Evleri adı altında ilk villa tarzı yaşamın sunulduğu projelerden birini üreten şirket, daha sonra Metro, Ford Otosan Gölcük Tesisleri, Koç Üniversitesi ve Rahmi Koç Müzesi gibi ağır inşaat işlerine yönelmişti. Ancak konut sektörüne iki yıl önce dönüş yapan Garanti Koza, 2006'da Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) arsaları üzerinde Koza Bahçeşehir evleri projesini üretmeye başladı. Projenin ikinci kısmı olan Koza Ispartakule’ye başlayacak olan Garanti Koza, iki projenin de satışını sürdürüyor. Koza Bahçeşehir 262, Koza Ispartakule ise toplam 388 evden oluşuyor. Büyüklükleri 70 metrekareden 202 metrekareye değişen dört farklı daire tipinin olduğu Ispartakule projesinde metrekare fiyatı 1200 dolar seviyesinde seyrediyor. Şirket Bahçeşehir konutlarını Nisan 2008, Ispartakule konutlarını ise Nisan 2009’da teslim etmeyi planlıyor. Ispartakule’de eylülde başlayan satışların iyi gittiğini belirten Coşkun Erginer, “Ulaşılabilir bir fiyat olunca satışta sorun çıkmıyor. 1+1 daireler kalmadı, 4+1’ler de aynı hızda satılıyor” dedi.

Medyakent de kuracak
Şirketin gelecek dönem projeleri arasında Beylikdüzü’nde 1100 konuttan oluşan bir Medyakent oluşturmak da bulunuyor. Erginer, belediyenin Yeşil Vadi projesinin devamı niteliğindeki projede fiyatların henüz belirlenmediğini, ancak konutların bir bölümünde medya mensuplarının oturacağını söyledi.

1948 yılında faaliyete geçen Garanti Koza, 1976 yılında Koç Holding, 1987’de Alman Hochtief, 2000’de İngiliz Balfour Beatty hissedarlığına geçti. Kurulduğu zaman Garanti İnşaat olarak faaliyet gösteren şirket, daha sonra Garanti Koza İnşaat, Garanti Balfour Beatty isimleriyle faaliyet gösterdi. Koç Holding’e bağlı bir şirketken, Mehmet Şükrü İlkel tarafından 2004 yılında satın alındı. Şirket, tekstilcilerin aidat sıkıntısı nedeniyle bitiremediği Tekstilkent plazalarını da kat karşılığı tamamlayarak pazarladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/garanti-koza-hollandali-corio-ile-esenyurtta-5-bin-konutluk-proje-yapacak_50978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!