Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GATA'ya da TOKİ Eli Değecek

TOKİ, Gülhane Askerî Tıp Akademisi'ne Türkiye'nin birleşik blok en uzun betonarme binası özelliğini taşıyacak hastane inşa edecek. GATA Komutanlığı'nın Etlik'teki kampüsüne konuşlanacak Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi, 300 metre uzunluğunda olacak ve ihtiyaca göre yatak kapasitesi 800'den bin 100'e kadar çıkabilecek. İhalesine 25 Ocak 2012'de

yapi.com.tr
GATA'ya da TOKİ Eli Değecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), üniversite ve hapishanelerin ardından hastane inşaatlarına da hız verdi. TOKİ, Gülhane Askerî Tıp Akademisi'ne Türkiye'nin birleşik blok en uzun betonarme binası özelliğini taşıyacak hastane inşa edecek. Zaman Gazetesi'nden Ercan Baysal 'ın haberine göre, GATA Komutanlığı'nın Etlik'teki kampüsüne konuşlanacak Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi, 300 metre uzunluğunda olacak ve ihtiyaca göre yatak kapasitesi 800'den bin 100'e kadar çıkabilecek. İhalesine 25 Ocak 2012'de çıkılacak hastane, TOKİ'nin bugüne kadar yaptığı en kapsamlı hastane olacak. Mimarisiyle de prestij projeler arasında yer alacak.

GATA'nın yeni hastanesi, yıkılan Hemşirelik Meslek Yüksekokulu'nun yerine yapılandırılacak. 93 bin 500 metrekare alanda yapılacak binanın uzunluğu 300 metreyi bulacak. Üç bodrum kat, zemin kat ve asma kat ve 9 yatak katıyla birlikte toplam 14 kat inşa edilecek. Savaş ve salgın hastalıklar göz önünde bulundurularak Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi'nde esnek yatak planlaması yapıldı. Normal zamanlarda 800 yatak kapasitesine sahip olacak hastanede tek kişilik odalar şartlar değiştiğinde iki kişilik hale dönüşebilecek. Yatak başı ve tıbbî gaz gibi unsurlar hiçbir müdahale görmeksizin hazır olarak bekletilecek. Hastane içerisinde yer alacak poliklinikler günlük 2 bin kişiye hizmet verebilecek.

Dahilî Tıp Bilimleri ve Çocuk Hastanesi şeklinde yapılandırılan projede akademik birimler de yer alıyor. Hastane iki tane 200 kişilik amfi ile 100 kişilik senato salonu, resepsiyon ve törenler için de bin kişilik bir salona sahip olacak. Yardımcı ve destek hizmet birimleri de hastane projesinde yer alacak. Personel otoparkı ve teknik hizmet birimleri binanın kendi izdüşümü içinde çözüldü. Hasta yakınları ve refakatçiler için de sosyal tesisler bulunacak. Yaklaşık 800 ziyaretçiye cevap verebilecek restoran ve cafe gibi tesisler de inşa edilecek.

Hastane içi monoraylı ulaşım

Hastanenin proje müellifi MEÇ Mimarlık firması sahibi Mehmet Emin Çevik, GATA Komutanlığı gelişim projeleri içinde kampüs içi ulaşım amaçlı monoray sisteminin de planlandığını bildirdi. Çevik, "Monoray, poliklinikler, otopark diğer alanlarda ring yaparak güvenli ve çevreci bir yaklaşımla hareket sağlayacak. Hastane içinde araç trafiği olmayacak. Yeni kurulacak hastane, konum itibarıyla kampüsün en hakim yerinde. Bizim projelendirdiğimiz hastane de bu hizmetten yararlanacak." dedi. Yeni hastanede tıbbî standartların üst düzeyde tutulduğunu belirten Çevik, konaklama ve mefruşat konforda da uygun seviyenin esas alındığını söyledi.

Papazın Evi korunuyor

Hastane karşılığında Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Etlik'te konut ve iş merkezi yapımına uygun arazi protokolle TOKİ'ye devredildi. Ancak devir öncesi söz konusu arazide temeli dahi olmayan bir kültür varlığı bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da devreye girmesiyle arazi, Vank Manastırı'nın (Papazın Evi) rekonstrüksiyonu şartı ile TOKİ'ye devredildi. GATA'ya yapılacak hastane projesine Vank Manastırı'nın rekonstrüksiyonu da eklendi. Projenin başlamasıyla eşzamanlı olarak Vank Manastırı'nın rekonstrüksiyonu da gerçekleştirilecek. Proje müellifi Çevik, Vank Manastırı'nın yerinde tek bir taş olmamasına rağmen yapılan araştırmalarla yapılacak binanın, yüzde 99 oranında manastırın orijinaline uygun inşa edileceğini kaydetti.

ETİKETLER: kurum proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/gataya-da-toki-eli-degecek_90114.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!