Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gayrimenkul Yatırım Fonları GYODER Öncülüğünde Bir Araya Geldi

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektöründe önemi gittikçe artan Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kurulduklarından bu yana ilk defa bir araya getirdi.

yapi.com.tr
Gayrimenkul Yatırım Fonları GYODER Öncülüğünde Bir Araya Geldi

Kuruldukları günden bu yana Gayrimenkul Yatırım Fonları’nın (GYF) desteklenmesi ve sektöre katkılarının artırılması için çalışmalar yürüten GYODER, hem GYF’lerin mevcut sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlemek hem de GYF’lerin artması ve gelişmesi adına attığı adımları paylaşmak üzere tüm GYF’lerin davet edildiği bir toplantı organize etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, sektörün şeffaflaşması ve kurumsallaşması adına GYF’lerin büyük önem arz ettiğini ve potansiyellerini doğru kullanmaları halinde mevcut portföylerin değerini artırmak için önemli bir güç olduklarının altını çizdi. GYODER’in 4Tvizyonu ve son dönemde yaptığı başarılı çalışmaları da aktaran Kalyoncu, komitelerin yaptığı girişimler neticesinde kamuya sunulan görüşler ve bu görüşlerin kamuda mevzuat olarak hayata geçirilmesi noktasında ciddi yol aldıklarını belirtti.

GYODER GYF Komitesi Başkanı Berna Yiğit Sevindi, GYODER Eğitim komitesi ile birlikte bu konuda sektöre yönelik düzenledikleri eğitim ve seminerler hakkında bilgi verdi. Sektörün kurumsallaşması ve büyümesi için GYF’lerin kritik değer taşıdığını belirten Sevindi, Türkiye’de son iki yılda GYF sayısının arttığını, bu artışın devam etmesi için farkındalık ve eğitim çalışmalarına önem verdiklerini vurguladı.

Toplantının ilerleyen sürecinde GYF’lerin mevcut sorunları ve beklentileri konuşuldu. Ayni sermaye girişlerinde harçlarla ilgili istisnalar, GYF’lerin KDV istisnası, GYF’lerde Türk vatandaşlığı müracaat limitinin düşürülmesi, GYF’lerin ihaleye girememesi, saklamacı kuruluş ve PYŞ’ler arasında düzenleme önerileri gibi birçok konu gündeme getirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-yatirim-fonlari-gyoder-onculugunde-bir-araya-geldi_190727.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!