Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkulde Yeni Pazarlar, Çin ve Asya Pasifik

Türkiye gayrimenkul piyasası başta ekonomisi yükselen Çin olmak üzere, Asya Pasifik ülkelerindeki yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. İlerleyen yıllarda bu alımların Körfez'e alternatif olması bekleniyor.

yapi.com.tr
Gayrimenkulde Yeni Pazarlar, Çin ve Asya Pasifik

Dünya gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre, ağırlıklı olarak Körfez ülkelerine satış yapan gayrimenkul sektörü için yeni bir pazar doğuyor. Körfeze alternatif olması beklenen yeni pazarın başını ise son yıllarda ekonomik olarak yükselen Çin ve diğer Asya Pasifik ülkeleri çekiyor.

"Uzakdoğu pazarında ciddi bir sermaye piyasası var"

İstanbul'da Arterium ve Nivo markasıyla projeler geliştiren Cathay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, gayrimenkulde satış sezonun ilkbahar ve sonbahar olmak 6-7 ay olduğunu, sezon dışında kalan dönemlerde ise Körfez'de ve Avrupa'da Türkler'e yönelik tanıtım çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Bu dönemde Asya ve Pasifik gibi Uzakdoğu bölgelerinde de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tuğsuz, "Güvenlik problemleri bittiğinde buradan gelecek alımlar Körfez bölgesine alternatif olabilir. Uzakdoğulular Türkiye'de birkaç firmayla görüşme halindeler. Çünkü bu pazarlarda ciddi bir sermaye piyasası var. Amerika'dan alım yapıyorlar. Yaptıkları alımlarla Avustralya gayrimenkul piyasasında fiyatları ciddi seviyelere çıkardılar" açıklamasını yaptı.

Projelerinde yabancıya satışta bir denge gözettiklerini belirten Mahmut Alper Tuğsuz, "Nivo İstanbul'da projemizin yüzde 10'unu yabancıya sattık. Bunlar toplu alımlar yerine 1-2 daire alanlardır. Bunun da çok üzerine çıkmak istemiyoruz. Çünkü yaşayan proje olsun istiyoruz" dedi.



Nivo Hayat ile oturumcuların kalmadığı zamanlarda bu dairelerin bakımını yaptıklarını aktaran Tuğsuz, " Belli bir bedel karşılığında kiracı bulma, kiracı sözleşmesi yapmak ve kira tahsilatı yapmak gibi hizmetleri bir paket halinde sunuyoruz. Böylece daireyi kiralamak için uğraşmayacak. Bunlar da satın alımları kolaylaştıran etken oluyor" diye konuştu.

1991 yılında Mecidiyeköy'de kurulan Cathay Grup'un ilk olarak yabancı firmalara danışmanlık hizmeti verdiğini, son 15 yıldan bu yana da bunun üzerine geliştirici rolünü eklediklerini söyleyen Tuğsuz, ağırlıkla Başakşehir bölgesinde çalışan şirketlerinin bu bölgede Arterium markasıyla 10'nun üzerinde proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.

2018'de Nivo ile 3 proje daha yapacak

Satın alma ya da kat karşılığı şeklinde 2018 ve 2019'da Nivo markasıyla Başakşehir, Topkapı-Davutpaşa ve Basınekpres'te yeni projeler geliştireceklerini açıklayan Tuğsuz, Başakşehir ve Basınekpres'e yapacakları projelere 2018'de başlayacaklarını kaydetti. Ayrıca gelecek yıl içinde Almanya ve İngiltere'de projeler yapacaklarını açıklayan Tuğsuz, "Bu projelerle ilgili araştırma çalışmaları yapıyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkulde-yeni-pazarlar-cin-ve-asya-pasifik_160247.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!