Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gazbetonda Rekabet Arttı, İzmirli AKG Trakya'da Fabrika Kuruyor

Sektörün en eski firmalarından Ytong ve gazbetonda da büyümeyi hedefleyen Nuh Çimento ile rekabeti üst düzeye taşıyan AKG, İzmir ve Kırıkkale'deki fabrikalarından sonra Tekirdağ'da da fabrika kuruyor.

Referans Gazetesi



nşaat sektörüyle beraber büyüyen gazbeton pazarında artan rekabet, Çimentaş'ın kurucusu Akgerman ailesine ait AKG Gazbeton'u Trakya'ya taşıdı. Sektörün en eski firmalarından Ytong ve gazbetonda da büyümeyi hedefleyen Nuh Çimento ile rekabeti üst düzeye taşıyan AKG, İzmir ve Kırıkkale'deki fabrikalarından sonra Tekirdağ'da da fabrika kuruyor.

AKG Gazbeton'un Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, "Gazbeton pazarının yüzde 45'ine sahibiz. 40 milyon YTL'lik yeni fabrikamızda İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara'ya ve Doğu Avrupa'ya satış yapacağız. Gazbetonda Avrupa Birliği'ni (AB), Çimstone'da ise dünyayı hedef pazar olarak belirledik" dedi.

AKG Gazbeton, Çimstone ve Mordoğan Su Ürünleri firmalarından oluşan AKG Grubu'nun kurumsallaşmada önemli yol aldığını belirten Akgerman, Türkiye'nin ilk şapka fabrikasının sahibi olan dedesi Şapkacı Bedri'nin kurup babası Öner Akgerman'ın büyüttüğü işleri yeni bir zirveye taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Fabrika 2009'a hazır
1990'da İzmir, 1996'da da Kırıkkale fabrikalarını kurarak gazbetona rekabeti getirdiklerini söyleyen Akgerman, "Fabrikaları kurdukça, Ytong da büyümeye başladı. Şimdi Nuh Çimento gazbetonda büyümeyi hedefliyor. Biz rekabet etmeyi istiyoruz. Yeni oyuncuların pazara girmesi bizi sevindiriyor" dedi.

İki fabrikada 1 milyon metreküp gazbeton üretimi ile pazarın yüzde 45'ini ellerinde tuttuklarını ifade eden Akgerman, şöyle devam etti: "Gazbetonun inşaat malzemelerindeki payı yüzde 9. Sektörde lider firmayız. İstanbul'daki pazar payımız yüzde 15. Tekirdağ'da kuracağımız fabrika ile Marmara'ya daha güçlü girmeyi amaçlıyoruz. Artık rakiplerle eşit koşullarda rekabet edebileceğiz. 500 bin metreküp üretime ve en yeni teknolojiye sahip olacak fabrikayı 2009 başında tamamlayacağız."

Palm Jumeirah'a mal verdik
Gazbetonda kendi know-how'larını ürettiklerini dile getiren Akgerman, yangına dirençli olması, hafiflik, sağlamlık ve teknolojik ürün özelliklerinin gazbetona ilgiyi artırdığını söyledi. Akgerman, "Dubai'deki dünyanın en büyük yapay adası olan Palm Jumeirah'a mal verdik. Yunanistan, İspanya, Bulgaristan, İtalya ve Fransa'ya ihracat yapıyoruz. Kazakistan'a, Türkmenistan'a birer proje için olsa bile mal yolladık. Ürünlerimiz o kadar beğenildi ki, Ukrayna ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden yatırım teklifleri geldi" diye konuştu.

Kuvarz bazlı kompoze taş üreten tek tesisi olan Çimstone'da da üretimi iki katına çıkaracaklarını kaydeden Akgerman, Çimstone'da pazarda tek olmanın sancılarını yaşadıklarını kaydetti. Akgerman, endüstriyel tesislere proje üretecek bir teknoloji firması kurmayı da planladıklarını açıkladı.

Akgerman, gelecek yıl ciro bazında yüzde 20 büyüyerek Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Balıkçılıkta kuluçkaya yattık
Balıkçılık sektöründe kötü çalışan firmaların sıkıntı yarattığını belirten Levent Akgerman, "Başımız bu yüzden çevrecilerle belaya girdi. Oysa kültür balıkçılığı doğru yapıldığı zaman kirlilik etkenleri arasında 12'nci sırada. Biz More markasıyla Mordoğan ve Çandarlı'daki iki çiftliğimiz ile Çevre Bakanlığı kriterlerine göre üretim yapıyoruz. Yunanistan, İtalya, İngiltere'ye balık gönderiyoruz. Kapasitemiz 2 bin ton. Daha fazla büyümek istiyoruz ama yeni izin alamıyoruz. Bizi yıldırdılar. O nedenle kuluçkaya yattık, bekliyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gazbetonda-rekabet-artti-izmirli-akg-trakyada-fabrika-kuruyor_57964.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!