Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gazi Üniversitesi'nden TOKİ Başkanı Bayraktar'a Fahri Doktora

Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi bugün (01 Haziran) bir yazılı açıklama yayınlayarak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın, yaptığı çalışmalardan ötürü Gazi Üniversitesi Rektörlüğünce fakri doktora ünvanına layık görülmesinin, gerek Oda gerekse meslek çevresi açısından kabul edilemeyeceğini belirtti.

yapi.com.tr
Gazi Üniversitesi'nden TOKİ Başkanı Bayraktar'a Fahri Doktora

Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi bugün (01 Haziran) bir yazılı açıklama yayınlayarak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın, yaptığı çalışmalardan ötürü Gazi Üniversitesi Rektörlüğünce fakri doktora ünvanına layık görülmesinin gerek Oda gerekse meslek çevresi açısından kabul edilemeyeceğini belirtti.



TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gazi Üniversitesi Rektörlüğünün Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktarı toplu konut alanındaki birikimi, kamu arazileri ve kaynaklarını verimli biçimde değerlendirilip halka açmasındaki çabaları; alt gelir gruplarına yönelik konut üretimi konusundaki katkıları, gecekondu önleme, kentsel gelişim ve yenilme çalışmalarından dolayı fahri doktora ünvanı ile onurlandırdığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Şehircilik alanındaki faaliyetlerinden dolayı TOKİ Başkanına verilen fahri doktorluk ünvanı bu konuda birinci derecede sorumluluğu ve yetkinliği bulunan TMMOB Şehir Plancıları Odası ve meslek çevresi açısından kabul edilebilir değildir.

TOKİ kamu kaynaklarını kullanarak, uzun süredir kentlerimizin büyük bölümünde geri döndürülmesi mümkün olmayan hasarlara yol açmış, birçok kentin planlı gelişme perspektifini, gelişigüzel açtığı gelişme alanlarıyla, ortadan kaldırmıştır. Şehirciliğin ve mimarlığın yüz karası yapılaşmalara neden olmanın yanı sıra, özellikle gecekondu alanlarında ve çöküntü bölgelerinde yaşayan yoksul kesimlere duyarsız bir yaklaşımla uygulamaya sokulan kentsel dönüşüm projeleri bu kesimlerin daha da yoksullaşmasına ve yaşam çevrelerinden tasfiye edilmesine neden olmuştur. TOKİ Başkanının bu kesimlere yaklaşımındaki ön yargılı tavır da ayrıca dikkat çekicidir.

Bütün bu olumsuzlukların arasında, Gazi Üniversitesinin TOKİ uygulamalarını ve TOKİ Başkanının bu süreçteki rolünü olumlu karşılaması, bu olumlu değerlendirmeleri bir üniversitenin yapması gerektiği gibi, bilimsel veri ve araştırmalara dayandırmadan yapması üzücü ve kaygı vericidir.

Gazi Üniversitesinin TOKİ Başkanına vermiş olduğu fahri doktora unvanının gelecekte hatırlanmak istenmeyecek bir hata olarak kayda geçeceğini hatırlatır, kamuoyuna bu konudaki kaygı ve düşüncemizi iletmek isteriz."

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/gazi-universitesinden-toki-baskani-bayraktara-fahri-doktora_79932.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!