Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep Sokaklarını Yeniliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentteki tarihi yapıları restore ederek, cephelerini yeniden düzenleyerek halkın hizmetine sunduklarını belirtti. Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki tarihi mekanlar arasında bulunan Hıdır Sokak'ta başlattıkları Sokak Sağlıklaştırma Projesini tamamladıklarını bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Gaziantep Sokaklarını Yeniliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki tarihi mekanlar arasında bulunan Hıdır Sokak'ta başlattıkları sokak sağlıklaştırma projesini tamamladıklarını bildirdi. Projeyi uyguladıkları sokak sayısının Bey Mahallesi ile Eyüboğlu-Eblahan sokakları ile birlikte 3'e çıktığını ifade eden Güzelbey, amaçlarının tarihi ve kültürel yapıları günümüze kazandırmak olduğunu vurguladı. Güzelbey, açıklamasında, şunları kaydetti:
    
''Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerini günümüze kazandırılması çalışmalarımızda çok büyük mesafe katettik. Bu çalışmalarla kaybolmaya yüz tutan kültürel zenginliklerimizi yeniden kazanmayı, kentimizin dokusunu korumayı ve yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla kentimizdeki tarihi yapıları restore ederek, cephelerini yeniden düzenleyerek halkımızın hizmetine sunuyoruz.''
    
Sokak sağlıklaştırma projeleri sayesinde Gaziantep'in eski kent dokusunun bulunduğu alanların restorasyon ve koruma çalışmaları nedeniyle adeta bir şantiyeye dönüştüğüne dikkati çekerek, tarihi yapıların turizme kazandırıldığını vurguladı. Göreve geldikten hemen sonra tarihi ve kültürel mirası sahiplenme adına Bey Mahallesi'nde başlattıkları çalışmalar sayesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 2008 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Süreklilik Ödülü' verildiğini hatırlatan Güzelbey, açıklamasında, şu bilgileri verdi:
    
''Sağlıklaştırma projesi tamamlanan Hıdır Sokak, Bey Mahallesi'nin devamında yer alıyor. Hıdır Sokak'taki yapılaşma 350 yıl öncesine dayanıyor. Özgün sokak dokusu korunmuş olan Hıdır Sokak'ta yaklaşık 200 metre uzunluğundaki bir aks etrafında sıralanan 13 tescilli, 5 geleneksel yapı ile toplam 30 yapı yer almaktadır. Yapıların mülkiyeti şahıslara ait olup konut olarak kullanılmaktadır. Hıdır Sokak Sağlıklaştırma Projesi Tarihi Kentler Birliği'nden alınan fonla hazırlandı.''
    
Güzelbey, Hıdır Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin emlak katkı payı ve belediye kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantep-sokaklarini-yeniliyor_86560.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!