Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep'in Şehiriçi Ulaşım Haritası Hazırlanıyor

Şehir içi ulaşımda otobüslerden sonra dolmuşlar için de kent ulaşım haritası hazırlanıyor. Türkiye'de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şehir içi dolmuş ulaşım haritası, 15 gün sonra tamamlanarak basılacak.

Zaman Gazetesi
Gaziantep'in Şehiriçi Ulaşım Haritası Hazırlanıyor

ehir içi ulaşımda otobüslerden sonra dolmuşlar için de kent ulaşım haritası hazırlanıyor. Türkiye'de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şehir içi dolmuş ulaşım haritası, 15 gün sonra tamamlanarak basılacak.

Şehir içindeki 950 dolmuş durağının yer alacağı harita, muhtarlıklar ile okullara asılacak, basın kuruluşlarına dağıtılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Dairesi Başkanı Hasan Kömürcü, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladıkları otobüs ulaşım haritasının tamamlanarak basıldığını, buna ilave olarak Türkiye'de ilk defa dolmuş ulaşım haritası hazırladıklarını söyledi. Gaziantep'te şehir içi ulaşımın yüzde 65'inin dolmuşla, yüzde 35'inin ise belediye ve halk otobüsleri ve diğer ulaşım araçlarıyla yapıldığını anımsatan Kömürcü, toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıları azaltmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Tamamlanma aşamasına gelen dolmuş ulaşım haritasının 15 gün içinde basılacağını söyleyen Kömürcü, "Dolmuş haritasını ilk etapta az sayıda bastıracağız. Haritaları muhtarlıklara, basın yayın kuruluşları ile okullara dağıtacağız. Çalışma kapsamında öncelikle dolmuş duraklarını sayısallaştırdık. Dolmuş durağı sayısı eksikti. 450 yeni durak belirledik. Şehir içi ulaşımda 950 dolmuş durağı olacak. Bundan sonra bu durakların yerlerinin değiştirilmesi izne tabii olacak. Vatandaşlarımızın dolmuşlarla da rahat bir şekilde istedikleri yerlere ulaşmalarını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Toplu taşımada kullanılan tüm otobüslerin son duraklara göre numaralandırıldığını anlatan Kömürcü, "Yaklaşık 2 haftadır tüm halk ve belediye otobüslerinde tabela sistemine geçtik. Artık son duraklara kodlandı bunlar. Altı aylık bir çalışma ile tüm duraklarımızı sayısallaştırdık. Tüm duraklara bir isim verdik. 400 bayrak durak yaptık. Kapalı durakların üzerlerine de birer isim koyduk. İnsanlar bir yerden bir yere giderken tarif ve yaşamı kolaylaştırma açısından bunu kullanacak. Daha önce bunu şoföre veya yanındakilere sormak gerekiyordu. Bunu ortadan kaldırdık" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantepin-sehirici-ulasim-haritasi-hazirlaniyor_64322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!