Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gazipaşa Havaalanı'nın Hizmet Kategorisi Belirsiz

Uluslararası hava alanı olma beklentisi süren Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın hangi kategoride hizmet vereceğine ilişkin karar henüz netleşmedi.

Zaman Gazetesi
1


img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2008\haberler\60943.jpg" hspace=5 vspace=5> Uluslararası havaalanı olma beklentisi süren Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın hangi kategoride hizmet vereceğine ilişkin karar henüz netleşmedi. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın kira sözleşmesinin imzalanarak Ocak ayında TAV Havalimanları Holding A.Ş. 25 yıllığına verildiğini ve yer teslimatının yapıldığını hatırlattı. Toplam pist uzunluğu bin 244 metre olan Gazipaşa Havaalanı'nın bir uçak kapasiteli apronu ile yıllık 500 bin yolcu kapasitesi bulunduğunu belirten Ocak, "Antalya Gazipaşa Havaalanı ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapılmış ve söz konusu firma havaalanının hizmete verilmesine yönelik çalışmalarını, kuruluşumuz ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde başlatılmıştır. Ancak şu an için kamuoyu ile paylaşacak seviyede olgunlaşmış bir bilgi mevcut değildir." dedi. TAV yetkilileri ise Antalya Gazipaşa Hava Alanı projesinde teknik görüşmelerin sonlanmadığını, hava alanının uluslararası hava alanı kategorisinde yer alan 'Butik Havaalanı' olarak düşünüldüğünü belirtiler. Bu arada, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, "Hava alanı işletmeciliğinin bazı önemli aktörlerinin Antalya Gazipaşa'nın uluslararası bir havaalanı olmasını engellenmeye çalıştıkları iddialarının basında yer aldığına" dikkat çekti ve "Bu iddialar açıklığa kavuşturulmalıdır. TAV'ın butik hava alanı projesi mutlaka onaylanmalıdır." dedi. Geçen hafta sonu incelemelerde bulunmak üzere Alanya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Gazipaşa Havaalanını en kısa zamanda hizmete açacaklarını söylemiş ve "Belki uluslararası bir havaalanı olmayacak, ama standartlarını yükselterek doğrudan ulaşımı sağlayabiliriz." demişti. Öte yandan Gazipaşa halkı da havaalanının açılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Bir çok kişi, seferlerin başlayacağı öngörüsüyle turizme yönelik hazırlıklarda bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gazipasa-havaalaninin-hizmet-kategorisi-belirsiz_60943.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sen ki koskoca bir devletsin. 1980 öncesi 1 dolara muhtaçtın neden tur şirketlerini iflas ettirip yabancılara yüzde 51 veya 53 hisselerle 7 tane yabancı tur şirketine gebe kaldın? kaldı ki bağımsız bir turizmi yine kuracak gazipaşa hava alanıdır. bunu anlamak istemeyen zihniyetler vatan hainidir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!