Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GE Energy için Türkiye, 'Anahtar Ülke'

GE Energy Batı Avrupa ve Kuzey Afrika Başkanı Ricardo Cordoba, şu an için Türkiye'de nükleer enerji yatırımının, planları arasında bulunmadığını belirtti. Cordoba, GE'nin esneklik ve verimlilik sunmak üzere geliştirilen ve ''türünün ilk örneği'' olan elektrik santralinin tanıtıldığı toplantı sonrasında AA muhabirinin sorularını telekonferans

yapi.com.tr / AA
GE Energy için Türkiye, 'Anahtar Ülke'

GE Energy Batı Avrupa ve Kuzey Afrika Başkanı Ricardo Cordoba, şu an için Türkiye'de nükleer enerji yatırımının, planları arasında bulunmadığını belirtti. Cordoba, GE'nin esneklik ve verimlilik sunmak üzere geliştirilen ve ''türünün ilk örneği'' olan elektrik santralinin tanıtıldığı toplantı sonrasında AA muhabirinin sorularını telekonferans yöntemiyle yanıtladı.

Türkiye'nin çok hızlı büyüdüğünü ve daha fazla güvenli ve verimli enerjiye ihtiyaç duyacağını dile getiren Cordoba, ''GE Energy için Türkiye anahtar bir ülke olduğu açık. Biz, Türkiye'ye daha fazla yatırım yapacak ve Türkiye'de daha fazla yerelleşeceğiz. GE Energy Türkiye'yi anahtar ülke olarak görüyor'' dedi.

GE Energy Batı Avrupa ve Kuzey Afrika Başkanı Ricardo Cordoba, yeni yatırım ve satın alma planlarına ilişkin olarak da, GE'nin inovasyonu önemseyen bir şirket olduğunu kaydederek, ''Türkiye'de her zaman GE'ye anlamlı gelecek satın alma fırsatlarına bakıyoruz'' dedi.

Türkiye'deki ortaklıklarına değinen Cordoba, gelecekte Türkiye'de yeterli düzeyde kaynak sağlayacaklarını belirtti.

Cordoba, Türkiye'nin enerji politikası konusunda iyi şeyler yapıldığını ancak yapılması gerekenler de olduğunu kaydederek, büyüyen enerji ihtiyacının yeni yatırımlar gerektireceğini söyledi.

''Şu an için Türkiye'de nükleer enerji yatırımının planları arasında bulunmadığını'' belirten Cordoba, nükleer enerjinin, Türkiye'yi, Avrupa'yı da içeren küresel bazda süren bir tartışma olduğunu, bunu şimdilik izlediklerini dile getirdi. Ricardo Cordoba, GE'nin yeni santraline ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

''2030 yılında küresel enerji talebinin iki katına çıkmasının ve elektrik üretiminin, sera gazı emisyonlarının yüzde 40'ına neden olmasının beklendiği düşünüldüğünde hem tesisler, hem de şirketler, enerjiyi daha verimli şekilde üretmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Karbondioksit emisyonları üzerinde önemli etki yapabilecek bu yenilik, AB ülkelerine 20-20-20 enerji hedeflerine ulaşma yönünde kullanışlı, verimli ve uygun maliyetli bir yöntem sunuyor.''

Yüzde 61'in üzerinde yakıt verimliliği

GE'nin esneklik ve verimlilik sunmak üzere geliştirdiği ve ''türünün ilk örneği'' olan elektrik santrali teknolojisi, rüzgar ve güneş enerjisindeki dalgalanmalara hızlı şekilde yanıt verebilirken, daha fazla yenilenebilir enerji kaynağının enerji şebekesine entegre edilebilmesine olanak sağlıyor.

Nominal gücü 510 megavat olan FlexEfficiency 50 Kombine Çevrim Elektrik Santrali, yüzde 61'in üzerinde yakıt verimliliği sunuyor.

GE'nin 500 milyon doları aşan araştırma ve geliştirme yatırımları sonucunda tasarlanan santral, şirketin dünya çapında daha temiz ve daha verimli enerji üretilmesini sağlayacak teknolojiler yaratıp üretme yönündeki çabalarının bir parçasını temsil ediyor.

GE'nin, şirketin jet motor alanındaki uzmanlığından faydalanarak geliştirdiği yeni santral, dakikada 50 megavatın üzerinde bir hızla güç artışı sağlayabilirken, bu rakam şu anda endüstride kabul edilen ölçütün iki katı değerinde bulunuyor.

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/ge-energy-icin-turkiye-anahtar-ulke_87567.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!