Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın Sinyalizasyon Testleri Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda sinyalizasyon sistemi testlerinin ardından deneme sürüşleri yapılacağını, hattın güvenlik sertifikası alındıktan sonra hizmete açılacağını ifade etti...

yapi.com.tr
Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın Sinyalizasyon Testleri Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray hattının sinyalizasyonunda Avrupa Tren Kontrol Sistemi ve Otomatik Tren Koruma olacağını söyledi.

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'ın TBMM'ye sunduğu yazılı soru önergesini yanıtlayan Turhan, şunları kaydetti: "Gebze-Halkalı Marmaray hattında Hat1 ve Hat2'de banliyö işletmeciliği yapılacak olup, Hat1 ve Hat2'de banliyö trenleri için sinyalizasyon sisteminde Haberleşme Tabanlı Tren Kontrolü (CBTC) ve Otomatik Tren Koruma (ATP), Hat3'te ise hızlı tren, ana hat trenleri ve yük trenleri için sinyalizasyon sisteminde Avrupa Tren Kontrol Sistemi (ETCS) ve ATP olacaktır. Belirtilen sistemler Avrupa'da kullanılan güvenilirliği kanıtlanmış sistemler olup, CR3 yüklenicisi OHL-Siemens konsorsiyumunun parçası olan Siemens firması tarafınca yapılmaktadır. Sinyalizasyon sistemi testleri tamamlandığında tüm sistem, uluslararası yetkinliği olan TUV-SUD kuruluşu tarafından güvenlik açısından sertifikalandırıldıktan sonra işletmeye alınacaktır."

Haberin tamamına linkten  ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/gebze-halkali-marmaray-hattinin-sinyalizasyon-testleri-basladi_170722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!