Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gebze Organize'ye Holiday Inn de Girdi Sıra Hastaneye Geldi

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, GOSB'ta yer bulmaları halinde, Türkiye'ye yatırım yapmaya hazır çok sayıda uluslararası şirket bulunduğunu söyledi.

Hürriyet Gazetesi
Gebze Organize'ye Holiday Inn de Girdi Sıra Hastaneye Geldi

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, GOSB’ta yer bulmaları halinde, Türkiye’ye yatırım yapmaya hazır çok sayıda uluslar arası şirket bulunduğunu söyledi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyelerinin katılımıyla GOSB’da bir toplantı düzenleyen Yücel Güngör, GOSB’ta düzenlediği bilgilendirme toplantısında, GOSB’un Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olduğunu ifade ederek, Gebze’de toplam 13 organize sanayi bölgesi bulunduğunu bildirdi. Bir tarafı deniz, bir tarafı orman olan Gebze’deki OSB’lerin genişleme imkanı bulunmadığını vurgulayan Güngör şöyle konuştu: "Dünyada emsali olmayan bir şekilde Gebze’de 13 tane OSB yer almaktadır. İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinde her iki organize sanayi bölgesinin arasında 35-40 kilometrelik açıklık yer almakta ve tarımla sanayi iç içe muhafaza edilerek bölge yapıları hiç bozulmadan OSB’ler oluşturulmaktadır. Ben bu konuda geleceğimizi çok iyi görmüyorum."

Otel ve hastane geliyor

GOSB Bölge Müdürü Güher Türker de uluslararası otel zinciri Holiday Inn ile yapılan anlaşmayla GOSB Yönetim Merkezi’nin bitişiğindeki arazide otel yatırımı gerçekleştireceklerini açıkladı. Yatırımın Holiday Inn tarafından yapılacağını, Holiday Inn’e verilen 10 bin metre kare arazinin metre karesi için 2 dolar kira alınacağını ifade eden Türker, business özellikteki otelin Holiday Inn tarafından işletileceğini bildirdi. Benzer şekilde GOSB’un güney bölümünde hastane yatırımı da gerçekleştirileceğini ifade eden Türker, "Son yıllarda yeniden şekillenen sağlık sektöründeki ileri teknolojileri uygulayan büyük çapta özel bir hastanenin GOSB’da faaliyete geçecek" dedi.

Birileri, OSB kasalarındaki  4.5 milyar YTL’nin peşinde

GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, organize sanayi bölgelerini kimin yöneteceği konusunda bu bölgelerde üretim yapan sanayiciler arasında yoğun bir tartışma olduğunu belirterek, "Eli taşın altında olmayan veya sanayici hüviyeti taşımayanların OSB’lerin yönetiminde olmaması gerekiyor. Komisyonlarda yapılan değişiklikleri kaygıyla izliyoruz. Tüm OSB’lerin kasasında şu anda 4.5 milyar YTL para olduğu söyleniyor. OSB’lerin yönetimini bırakmama çabasının arkasında acaba bu yüksek miktardaki kaynağı yönetme isteği mi var" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gebze-organizeye-holiday-inn-de-girdi-sira-hastaneye-geldi_62426.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!