Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gecekondu Sahiplerine Ev Sahibi Olma Şansı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Dönüşüm Alanları Yasa Tasarısı'nı tekrar gündeme getiriyor. Belediye Kanunun ''kentsel dönüşüm ve gelişim alanları'' ile ilgili maddesinde de değişiklik öngören düzenleme Meclis'te komisyonda bulunuyor. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığının daha geniş kapsamla hazırladığı yasa

NTV
Gecekondu Sahiplerine Ev Sahibi Olma Şansı

BR>        
Devlet, vergi gelirlerinden pay aktaracak

Dönüşümün gerçekleşmesine ilişkin iş ve işlemler için gereken kaynak, bu amaçla ayrılacak bütçeden karşılanacak.
        
Dönüşüm alanlarıyla ilgili olarak idare veya TOKİ tarafından yapılacak sözleşmeler, tesciller, döner sermaye ücreti dahil bütün ücretler ve bedeller, düzenlenecek belgeler, her türlü plan ve proje uygulamaları ile inşaatlar, tapu ve kadastro işlemleri dahil her türlü iş ve işlemler, her türlü vergi, resim,  harç ve mali mükellefiyetten istisna olacak. Muafiyet, dönüşüm amaçlı imar planlarının onay tarihinden itibaren 5 yılla sınırlı tutulacak.
        
Dönüşüm alanları toplamı 100 hektardan az olmamak üzere, idareye veya TOKİ'ye, en fazla 5 yıl süreyle, 1. ve 2. derece deprem bölgelerinde yüzde 10'u, diğer deprem bölgelerinde yüzde 5'i aşmamak üzere, uygun görülmesi halinde Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen orana göre, görev, yetki ve sorumluluk sınırları içinde yapılan genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden Maliye Bakanlığınca hesaplanacak pay, ertesi ayın sonuna kadar idarenin bu amaçla açtırdığı hesaba yatırılacak.
        
Afet riski sebebiyle dönüşüm alanı ilan edilen yerlerde, Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun hükümleri çerçevesinde faizsiz veya düşük faizle kredi temin edilecek.
        
Yasa yayımlandıktan 6 ay sonra yürürlüğe girecek. Sadece 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanunun yürürlükten kaldırılmasına öngören hükmün yürürlüğü, 1 yıl sonraya kalacak.
        
Geçici maddede yapılan düzenlemeyle, 2981 sayılı kanunla ilgili hüküm yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, söz konusu kanuna göre başvuruda bulunmuş ancak sonuçlandırılmamış işlemlerin 1 yıl içinde sonuçlandırılması öngörüldü.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/gecekondu-sahiplerine-ev-sahibi-olma-sansi_76679.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!