Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gecekondu, Tüm Dünyanın Sorunu

Merkezi Kenya’nın başkenti Nairobi’de olan BM İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT), 30 yıl içinde 6 milyar nüfuslu dünyada gecekondularda yaşay

NTV-MSNBC



b>Merkezi Kenya’nın başkenti Nairobi’de olan BM İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT), 30 yıl içinde 6 milyar nüfuslu dünyada gecekondularda yaşayan insan sayısının 2 milyara ulaşacağını bildirdi.
HABITAT’ın “Gecekondu Sorunu” isimli raporuna göre, yerli dillerindeki gecekondu karşılıklarıyla Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde belirgin olduğu gibi muazzam “favela”lar, Endonezya’nın “kampung”ları, hükümetler önlem almazsa nüfus artışıyla giderek büyüyecek.

HABITAT’nın 6 Ekim’de Rio de Janeiro’da başlayan dünya çapındaki gecekondu sorunu tanıtımına göre, bazı Afrika ülkelerinde kent nüfusunun yüzde 71.9’u gecekonduda yaşıyor. Asya ülkeleri, kentsel nüfusta en yüksek gecekondu nüfusunu ortalama yüzde 60’la barındırıyor. 1.3 milyar ile dünyanın en büyük nüfusuna sahip Çin Halk Cumhuriyeti’nde gecekondu bulunmuyor.
BM Genel Sekreteri Kofi Annan, UN-HABITAT’ın internet sitesinde dünyaya seslenerek, “belediyeler, hükümetler, sivil toplum örgütleri, uluslararası camia, gerekli uyumlu önlemleri almazlarsa gecekondu sayısı artacaktır” dedi.
BM’nin eski raporuna göre, gecekondu yapı malzemesinde Türkiye sağlık açısından dünyada iyi durumdaydı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gecekondu-tum-dunyanin-sorunu_6116.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!