Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gecekondular Turistten Kamuflajla Saklanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez'den Dokuma Fabrikası'nın bulunduğu alana kadar olan güzergaha büyük ağaçlar dikip yolu tünel haline getirerek

Akşam



b>Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez'den Dokuma Fabrikası'nın bulunduğu alana kadar olan güzergaha büyük ağaçlar dikip yolu tünel haline getirerek gecekondu görüntülerini gözlerden uzak tutacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehrin giriş-çıkış güzergahlarındaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için yeşil düzenleme yapacaklarını açıkladı. Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki döneme ilişkin projelerini anlatan Türel, tatile gelen turistler üzerinde ilk izleniminin çok önemli olduğunu vurguladı. Türel, bu nedenle Antalya Havalimanı başta olmak üzere kentin giriş-çıkışlarında bir takım fiziki düzenlemeler yapacaklarını belirtti.

Bu çerçevede, havalimanından TEDAŞ Kavşağı'na kadar olan alandaki refüjlerde peyzaj düzenlemesi yapacaklarını ifade eden Türel, şu açıklamada bulundu:

'Bu alandaki mevcut ağaçları da koruyarak bir yeşil alan yaratacağız. Su oyunlarının yeraldığı bir düzenleme yapacağız. Ayrıca Kepez Bölgesi'ndeki gecekondular da hoş görünmüyor. Bu nedenle kente karayolu ile gelenlerin bu görüntüyü görmemesi için bir takım düzenlemeler yapmaya karar verdik. Kepez'deki varyanttan Dokuma Fabrikası'nın bulunduğu alana kadar refüjlerin kenarına yüksek ağaçlar dikeceğiz. Böylece yolu bir tünel haline getireceğiz. Gecekonduların görüntüsü yeşil doku ile gizlenecek. Ağaçlar okaliptus olabilir diye düşünüyoruz.'

HANIMLARA ÖZEL KALDIRIM

Şehir içinde özellikle turistlerin yoğun olduğu alanlarda düzenlemeler yapacaklarını bildiren Türel, bu çerçevede Muratpaşa Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında startı verilen Sur Önü Projesi'nin kamulaştırma işlemlerinin gerçekleştirilerek tamamlanacağını bildirdi. Daha önce yapılan kaldırım taşlarının, yüksek topuklu ayakkabı giyen hanımları rahatsız ettiğini ifade eden Türel, 'Bu nedenle, yeni alanlarda hanımları rahatsız etmeyecek bir kaldırım düzenlemesi yapacağız. ' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gecekondular-turistten-kamuflajla-saklanacak_21457.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!