Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geçmişle Gelecek Arasında

Lara Almarcequi, Jordi Colomer ve Guillaume Leblon’un eserlerinin yer aldığı ‘Yolları Çatallanan Bahçe’ (The Garden of Forking Paths) sergisi, sadece çağdaş bir şehir olarak İstanbul’a değil aynı zamanda farklı zamansallıkların bir arada yaşadığı zengin tarihli ve topografyalı bir şehir olarak İstanbul’a kaydoluyor.

Bir Gün Gazetesi
Geçmişle Gelecek Arasında

Küratörlüğünü Claire Le Restif’in yaptığı ‘Yolları Çatallanan Bahçe’ (The Garden of Forking Paths) sergisi, sanatseverlerle buluşuyor. Lara Almarcequi, Jordi Colomer ve Guillaume Leblon’un eserlerinin yer aldığı sergi, sadece çağdaş bir şehir olarak İstanbul’a değil aynı zamanda farklı zamansallıkların bir arada yaşadığı zengin tarihli ve topografyalı bir şehir olarak İstanbul’a kaydoluyor.

Zamansal bir labirent

‘Yolları  Çatallanan Bahçe’ sergisini, Borges’in mekânsal olarak değil fakat zamansal olarak labirente dayanan öyküsünden hareketle hazırladığını belirten Küratör Claire Le Restif, “Borges, labirentlerle dolu anlatıların, hayal edilen fakat hiçbir zaman gerçekleşmeyen ağaçsı kitabın ustası olarak kabul edilse de bu öykü tam anlamıyla bunu gerçekleştiriyor. İstanbul’u keşfetmek, sergiyi doğal olarak bu keşfin bana çağrıştırdıkları üzerine kurmama yol açtı; zamansal labirent, katmanlar, tortulaşma, entropi. 1969 yılında Amerikalı artist Robert Smithson’ın yazdığı bir cümleyi hatırladım: ‘yerin katmanları düzensiz halde bulunan bir müzedir’. İşte bu sebeple sergi için entropi, ifşa, delik, kazı, kayıp, restorasyon, kayıt, eleştiri terimlerinin kendileri için merkezi önemde üç sanatçıyı davet ettim” diyor.

Algılanamaz bir alan

Sergiye katılan sanatçılardan Lara Almarcequi (1972); kaybolmaya ya da yeniden hayat bulmaya adanan şehirler ve banliyölerin “zaman aralıkları” ile ilgileniyor. Jordi Colomer (1962); şehirlerin mimarisi çerçevesinde bir çalışma yürütüyor, tesadüfün müdahaleleri gerçekleşebilsin diye sapmaların yolunun takipçisi oluyor. Guillaume Leblon (1971); yapıtlarının zamansallığı geçmişle gelecek arasında algılanamaz bir alanda konumlanıyor, yaratımın ve yıkımın öğeleri toprak, su ve ateşi kullanıyor.

Sergi, 8 Mayıs 2010’a kadar Akbank Sanat’ta görülebilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gecmisle-gelecek-arasinda_77900.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!