Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geleceğin Stadyumları Katar’da Yükseliyor

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar Emirliği, üstün tasarımı ve teknolojisi ile adından söz ettiren stadyumlarıyla 2022 Dünya Kupası finallerine hazırlanıyor. Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD’ninde aralarında olduğu adaylardan seçilen Katar, dünya kupasına ev sahipliği yapacak olan ilk Orta Doğu ülkesi. Zengin petrol ve gaz

NTV
Geleceğin Stadyumları Katar’da Yükseliyor

ünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar Emirliği, üstün tasarımı ve teknolojisi ile adından söz ettiren stadyumlarıyla 2022 Dünya Kupası finallerine hazırlanıyor.

Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD’ninde aralarında olduğu adaylardan seçilen Katar, dünya kupasına ev sahipliği yapacak olan ilk Orta Doğu ülkesi. Zengin petrol ve gaz rezervlerine sahip olmasıyla yüksek yaşam standartlarını yakalayan Katar, 5’i henüz proje aşamasındaki stadlar için 4 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı.

Kumla örtülü, sıcak ve kuru bir iklime sahip olan ülkede, finallerin nasıl oynanacağı sorusu defalarca akıllara gelmesine rağmen, futbolseverlere sıcaklığı 20’li derecelerde tutarak maç izleme imkanı verebilmek için özel sistemler geliştirildi.

Karşılaşmaların oynanmadığı zamanlarda güneş panellerinin suyu ısıtması ve soğutma sisteminin de buza dönüştürmesiyle açıkhavada soğutma işlemi gerçekleşmiş olacak. Stadyumların açılır kapanır tavanları serin havanın dışarı sızmasını engellerken, güneş panelleri, ışıklandırma, skor tabloları ve geri kalan her şeyin gücünü şebekeye aktarılmış elektrikten almasını sağlayacak.

Merkezi Şangay'da bulunan Alman mimarlık şirketi 'Albert Sheer & Partner' tarafından yapılacak olan stadyumları, çok sayıda ödülü bulunan ve bir zamanlar Hitler’in baş mimarı olan Albert Speer’in oğlu Albert Speer Jr. inşa edecek.



Katar, 9'u yeniden yapılacak 3'ü de tekrardan yenilenen 12 stadyumla finallere hazırlanıyor. İşte eşi benzeri olmayan stadyum projelerinden birkaçı:



Umm Slal Stadyumu

Umm Slal Stadyumu'nun tasarımı geleneksel Arap kalelerinin modern bir yorumu.



Al Şamal Stadyumu

Al-Shamal Stadyumu için körfezde sıkça kullanılan balıkçı botlarından esinlenilmiş. Stadyum 45 bin 120 kişilik bir kapasiteye sahip.





Al Khor Stadyumu

Deniz kabuğu görüntüsü ile esnek bir çatıya sahip olan Al-Khor stadyumu, futbolseverlere Basra Körfezi'nden harika bir görünüm sunacak.



El-Gharafa Stadyumu

Katar'ın yenilenen üç stadyumundan biri. İki kat büyütülecek olan stad 21 bin 175 kişi kapasiteli. Dış duvarları süsleyen kurdeleler ise dostluk, hoşgörü ve saygıyı temsil ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecegin-stadyumlari-katarda-yukseliyor_84396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!