Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Genç Beyinlerin Ufku İstanbul’u Geleceğe Taşıyacak

Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerin mevcut akademik potansiyelinin şehrin sorunlarının çözümünde kullanılması için “Projem İstanbul” konulu bir çalışma başlattı.

ibb.gov.tr
Genç Beyinlerin Ufku İstanbul’u Geleceğe Taşıyacak

b>Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerin mevcut akademik potansiyelinin şehrin sorunlarının çözümünde kullanılması için “Projem İstanbul” konulu bir çalışma başlattı. Bu kapsamda İstanbul’daki 19 üniversite ile “Ortak Hizmet Projesi İşbirliği Protokolü” imzalayan Büyükşehir Belediyesi, bu üniversitelerin ‘İstanbul’ konulu Yüksek Lisans, Doktora Tezleri ve Araştırma Projelerine maddi ve teknik destek vermeye başladı.

Üniversitelerin rektörleriyle Hidiv Kasrı’nda bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projeyi basına tanıttı. Toplantıya Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ile Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat’ın da aralarında bulunduğu protokol imzalanan üniversitelerin yöneticileri katıldı.

Projeye; Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi katıldı. İstanbul ve Marmara Üniversiteleri ile de görüşmeler devam ediyor.

Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ile ilgili sorunların çözümüne yenilikçi ve özgün yaklaşımlar getiren uygulanabilir Yüksek Lisans Tezlerine 10 bin YTL, Doktora Tezleri ile Araştırma Projelerine de 15 bin YTL maddi destek sağlayacak. Projeye ilk etapta 1 milyon YTL ayıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu bilimsel çalışmalara aynı zamanda bilgi, belge desteği sağlayacak ve teknik destek de verecek. Büyükşehir, protokol ve taahhütname çerçevesinde araştırma giderleri, araştırma ve araştırmanın akademik toplantılarda sonumu ile ilgili seyahat harcamaları ile telif ve ödül giderlerini de karşılayacak.

Başkan Topbaş; “Proje belediyemiz için ar-ge çalışması olacak…”
Projenin tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin İstanbul ve Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu birliktelikle oluşacak sinerji İstanbul’a ve Türkiye’ye çok büyük bir katkı sağlayacak. Bu proje bizim için binlerce genç beynin kullanılacağı bir ar-ge çalışması olacak ve uygulanabilir çalışmaları hayata geçireceğiz” dedi.

Kadir Topbaş, “İlk kez bilim dünyasıyla siyasetin buluşmasını yerelin buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Üniversitelerimizdeki çalışmaların üniversite duvarlarının arkasına çıkarak gerçek hayatla buluşmasını ve gerçek hayattaki uygulayıcıların da bilimsel çalışmalara değer vererek bu çerçevede doğru adımlar atmasını sağlıyoruz. Gerçekten İstanbul dünyanın çok farklı olarak baktığı bir şehir ve hep birlikte bu şehre karşı sorumluluklarımız var. Yaptığımız her çalışmanın bu şehri derinden etkilediğini düşünürsek, duyguların çok çok ötesinde bir birliktelikle doğru adına adımlar atmamız gerekiyor” diye konuştu.

“İstanbul’u yönetirken öğrencilerin heyecanını, gençlerin parlak dimağını ve bakış açılarını da almamız gerektiğini düşünüyorum” diyen Kadir Topbaş, bir devlet niteliği taşıyan İstanbul’un yoğun problemlerini çözerken olaylara farklı boyutta bakabilen çalışmalara ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Topbaş, “İstanbul araştırmalarına destek için 1 milyon YTL bir sembolik bir başlangıçtır. İleride rahatlıkla birkaç kat arttırabiliriz. Gençlerimizden özgün, sorunlara farklı açılardan bakarak çözümler üreten ve uygulanabilir projeler bekliyoruz” dedi.

Toplantıda konuşan rektörler ve üniversite yöneticileri de İstanbul’daki üniversitelerin bilimsel çalışmalarına verdiği destekten dolayı Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür ettiler ve mali desteğin biraz daha arttırılmasını istediler.

7 ana sektörde 390 ayrı konu araştırılmayı bekliyor…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi,“Ortak Hizmet Projesi İşbirliği Protokolü” kapsamında akademik araştırma yapılması için 7 ana sektör gurubunda toplam 390 konu başlığı tespit etti. 2006 yılında desteklenecek projeler üniversitelerle birlikte oluşturulacak seçici kurullar tarafından önerilen projeler arasından seçilecek. Proje müracaatlarının ilki 15 Haziran – 15 Temmuz 2006 tarihleri arasında ilgili üniversitelere yapılacak.

Çalışmayla; dünya şehirleri arasında özel bir yeri olan İstanbul’un eşsiz doğal, tarihi ve kültürel mirasını sahiplenme, yaşam kalitesine artırma ve yüksek rekabet gücüne sahip sürdürülebilir bir dünya şehri yapma yönünde önemli katkı sağlanacak. Projeyle İstanbul’daki üniversitelerin akademik araştırma potansiyelinin önemli bir bölümü İstanbul’un yaşam kalitesinin artırılmasına ve sorunların çözülmesine yönlendirilecek.

Proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanlığı Araştırma Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/genc-beyinlerin-ufku-istanbulu-gelecege-tasiyacak_46100.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!