Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Genç Profesyoneller Bu Projelere Akıyor

Gayrimenkul, bir zamanlar tüm çalışma yaşamında biriktirdiği paralarla emekliliğinde yatırım yapmak isteyenlerin yatırım aracı iken artık her yaştan daha geniş bir yatırımcı kitlesini hedefliyor. Bir dönem üst gelir grubunu hedefleyen inşaat şirketleri de son dönemde orta ve altı gelir grubuna yöneldiler. Burada büyük volümlerde satışlar yapan

Sabah Emlak&Mortgage
Genç Profesyoneller Bu Projelere Akıyor

Gayrimenkul, bir zamanlar tüm çalışma yaşamında biriktirdiği paralarla emekliliğinde yatırım yapmak isteyenlerin yatırım aracı iken artık her yaştan daha geniş bir yatırımcı kitlesini hedefliyor. Bir dönem üst gelir grubunu hedefleyen inşaat şirketleri de son dönemde orta ve altı gelir grubuna yöneldiler. Burada büyük volümlerde satışlar yapan ancak belli bir doyum noktasına ulaşan şirketler son dönemde ise farklı bir açık alan keşfettiler: Genç profesyoneller.

Genç yaşında kurumsal şirketlerde iyi mevkide çalışanlar ya da kendi işini kuran girişimciler artık gayrimenkule yatırım yapmak için emekliliklerini beklemeye gerek duymuyor. Bu da inşaat şirketlerinin bu hedef kitleye ynelik projelerini artırıyor. Şehrin merkezi yerlerinde çoğu stüdyo, 1+1 ya da daha küçük metrekareli konut projeleri merkezi yerlerde çalışan ya da yaşamak isteyenen genç profesyonelleri hedefliyor.

Nef 167 projesi ile bu kesimi hedefleyen Timur Gayrimenkul’ün yaptırdığı bir araştırmada şehir merkezlerinde çalışan ve oturan, 25-35 yaş arası, üniversite mezunu, bekar veya yeni evli, çocuksuz, yılda ortalama iki kez tatile çıkan hedef kitleye yönelik projelerde büyük bir açık olduğunu ortaya koydu. Merkezi bölgelerde gençleri hedefleyen markalı projelerin başında Rixos Elysium Residences, Loft Bahçe, Avlu 138 gibi projeler ile satışlarını yüzde 95’i tamamlanmasına rağmen hala rağbet gören Akaretlerde’ki Sıraevler projesi geliyor.

Levent’ten sonra gençlerin alternatifi Bomonti

Özellikle Levent, Maslak hattında çalışanlar bu hat üzerindeki projelere ilgi gösterirken merkeze çok yakın mesafede alternatif bölgeler de ortaya çıkmaya başladı. Bomonti bölgesi bunlar arasında başı çekerken bu bölgedeki projelerde stüdyo ve 1+1 gibi daha küçük metrekareli daireler dikkati çekmeye başladı. Rixos Bomonty ile Extensa Bomonti projesi ise bu genç yatırımcıların ilgisini çeken projeler arasında geliyor. Son dönemde inşaat şirketlerinin yeni gözdesi haline gelen genç profesyoneller merkezi bölgedelerdeki projelerin dönüştürülmesine de neden olacak.

1+1’i al, istediğin kadar büyüt

İpek & Çakırkaya İnşaat ortaklığında yapılan ve işletmesini Rixos’un üstlendiği Bomonti’deki Rixos Residences Bomonty projesi toplam 344 modülden oluşuyor. Projeden daire sahibi olmak isteyenlerin talepleri çerçevesinde şekillenecek 84 ile 94 metrekare aralıklarında 1+1’ler bulunuyor.

Ancak isteyenler 2+1’den 4+1’e kadar değişen seçeneklerde bu daireleri büyütülebiliyor. Aralık ayında teslim edilmesi planlanan proje Rixos’un işleteceği havuz, spa gibi sosyal imkânlarla dikkat çekiyor. Gelişen bir bölge olan özellikle de merkeze yakın çalışan bekarlar ve genç profesyonellerin yanı sıra ailelerin de dikkatini çekecek projedeki daire fiyatları 365 bin dolardan başlayıp 570 bin dolara kadar çıkıyor.



RIXOS RESİDENCES BOMONTY
İnşaat: İpek& Çakırkaya İnşaat
Daire sayısı: 344 modül
Fiyat aralığı: 365 bin-570 bin dolar

24 odalı bir eve ait her şey 1+1’e sığdı

Nef 163, genç profesyonellerin ödeyebilecekleri kira bedelleriyle oturacakları ana arterlere yakın bölgelerde yeni ve nitelikli binalar yaratma fikrinden doğan Nef 163 Levent projesi , 1+1 ve loftlardan oluşuyor. Timur Gayrimenkul tarafından Levent’te yapılan projede daire büyüklükleri 59 ile 112 metre arasında değişirken daire fiyatları 252 bin TL’den başlıyor. Timur Grubu‘nun foldhome (katlanabilen evler) fikrinden yola çıkarak yaptığı projede 1+1 bir ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve ait bütün imkânlardan yararlanabiliyorsunuz. Kapalı basketbol sahası, sinema salonu, business room ve misafir odaları gibi alanlardan oluşan ‘foldhome’ ünitelerinin ücretini ise sadece kullananlar kullandıkları kadar ödüyorlar. Sitede yaşayanların ortak olarak kullanabilecekleri kapalı mini futbol sahası, karaoke odası, sinema salonu, müzik odası gibi alanlar bulunacak 131 metre yükseklikte inşa edilen ve Mayıs 2012 yılında bitirilmesi planlanan proje toplam 308 daire bulunuyor.

NEF163
Firma:Timur Gayrimenkul
Daire sayısı: 308
Fiyat aralığı: 252 bin TL’den başlıyor

1.5 milyon dolara 180 metrekare daire

Ofton inşaat tarafından Taksim’de hayata geçirilen işletmesini ise Rixos’un yaptığı Rixos Elysium Suites projesi, Taksim’e 500 metre yürüme mesafesiyle merkezi konumdaki projelerin başında geliyor. Büyüklükleri 100 ile 180 metre arasında değişen 140 adet 1+1 dubleks suit dairelerden oluşan projede satış fiyatları 600 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişiyor. Projenin bu yıl sonunda tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projede vale, oda servisi, kişiye özel concierge hizmeti, spor ve SPA salonları, kapalı havuz ile uluslararası zincirlerin işleteceği restoranlar yer alıyor.

RİXOS ELYSİUM SUITS
İnşaat: Ofton İnşaat, İşletme: Rixos
Daire sayısı: 140
Fiyat aralığı: 600 bin-1.5 milyon dolar

Gençler ve bekar yaşayanların tercihi

Akfen Gayrimenkul ve Yıldız Holding bünyesindeki Sağlam Gayrimenkul ortaklığında Büyükdere Caddesi’nde yer alan Levent Loft projesinin devamı niteliğindeki Levent Loft Bahçe toplam 82 rezidanstan meydana geliyor. Tamamı 1+1 ve 2+1’lerden oluşan projenin büyüklükleri 100 ile 210 metrekare arasında değişiyor. Levent-Maslak aksında loft konseptiyle inşa edilen kentsel dönüşüm projelerinin ilki olan proje, merkezi konumu nedeniyle tercih ediliyor.

Bunun yanı sıra proje, yurtdışında benzer mimari özelliklerdeki evlerde oturanlar ve loft konseptini benimseyenler tarafından da tercih ediliyor. Yakın bir mesafede olması nedeniyle gençleri hedefliyor. Satışların hâlâ devam ettiği projede Lounge Bar& Concierge, 700 metrekarelik bir spa, yarı açılabilen kapalı havuz gibi sosyal imkânlar da bulunuyor. Yetkililer Loft Bahçe’nin mimari özellikleri ile lokasyonunun yanlız yaşayanlar ya da yeni evliler tarafından tercih edilmesinde etkili olduğunu söylüyor.

LEVENT LOFT BAHÇE
Firma: AKFEN Gayrimenkul - Sağlam İnşaat
Daire sayısı: 82
Fiyat aralığı: 500 bin-1.5 milyon dolar

Bomonti’de metrekaresi 3 bin 700 dolardan başlıyor

Levent- Maslak hattına alternatif olarak ortaya çıkan Bomonti’de metrekare fiyatları 3 bin 700 dolardan başlıyor. Bölgedeki projelerde en çok stüdyo ve 1+1’ler tercih ediliyor.

Belçika merkezli Extensa Grubun Türkiye’deki ilk projesi olan Bomonti Apartmanı hem lokasyonu hem de çoğu stüdyo dairelerden oluşması nedeniyle genç yatırımcıları hedefleyen bir proje olarak öne çıkıyor. Yatay olarak inşa edilen proje 92 stüdyo daireden meydana geliyor. Büyüklükleri 64 ile 70 metrekare arasında değişen stüdyo ile 92 ile 103 metrekare arasında 1+1, 130 ile 158 metrekare arasında 2+1 ve 278 ile 294 metrekare arasında 3+1 daireler yer alacağı projede metrekare fiyatları 3 bin 700 ile 4 bin 750 dolar arasında değişiyor. Projedeki satışların yüzde 50’si tamamlandı. Grubun önümüzdeki dönemde yine Bomonti’de sadece stüdyo dairelerden oluşacak bir projeye de başlayacağı biliniyor.

EXTENSA BOMONTİ
İnşaat: Extensa
Daire sayısı: 92
Metrekare fiyat aralığı:3 bin 700 -4 bin 750 dolar aralığında

Sıra sıra dizilen rezidanslar yok satıyor

İstanbul’da gerçekleştirilen en büyük restorasyon projesi Akaretler Sıraevler İstanbul’un içinde bulunan rezidanslar da genç profesyonelleri hedefleyen projelerin başında geliyor. Büyüklükleri 45 ile 600 metrekare arasında değişen 59 rezidansın bulunduğu projede satışlar galen devam ediyor. Satışların yüzde 95’inin tamamlandığı projede 2. el satışlar ile kiralamalar da devam ediyor. Kiralık rezidansların metrekare fiyatları 25-30 euro, satılık rezidansların metrekare fiyatları ise 4-4 bin 500 euro arasında değişiyor. Proje, Whatever, Whenever concierge hizmeti, konsept mağazaları, restaurantları, cafeleri ile genç ve yalnız yaşayanların hayatını kolaylaştırıyor.

AKARETLER SIRAEVLER
İnşaat: Bilgili Holding
Daire sayısı: 59
Metrekare fiyat aralığı: 4- 4 bin 500 euro

Avlu 138’de 1+1’ler 175 bin TL’ye

İnanlar İnşaat’ın Levent’te başladığı yeni projesi Avlu 138, butik konspette 40 daireden oluşuyor. Projede 1+1 ile 3+1 arasında değişen ve büyüklükleri 50 ile 167 metrekare arasında daireler yer alıyor. Projede 16 adet 1+1 daire, 18 adet 2+1 daire, 2 adet 2+1 dubleks daire, 4 adet 3+1 dubleks daireler yer alıyor. Projedeki dairelerin metrekare alanları 2 bin 800 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Projedeki dairelerin fiyatları ise 175 bin TL’den başlayarak 450 bin TL’ye kadar çıkacak. Lokasyonu itibariyle daha çok merkezi bölgelerde çalışanlar ve aileler tarafından tercih edilmesi bekleniyor. Proje Mart 2011’de tamamlanarak teslim edilecek.

AVLU 138
Firma: İnanlar İnşaat
Daire sayısı: 40
Fiyat aralığı: 175 bin - 450 bin TL

ETİKETLER: gayrimenkul proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/genc-profesyoneller-bu-projelere-akiyor_81273.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!