Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gençlik Parkı, Ankara - Türkiye







Cumhuriyet döneminin ilk kentsel parkı olan ve Ankara için büyük tarihi önemi taşıyan Gençlik Parkı, geçtiğimiz sene Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Bu yenileme kapsamında vücuda gelen bir ilginç düzenleme, Philips tarafından üstlenilen ve İspanyol aydınlatma tasarımcısı Duilio Passariello tarafından tasarlanan özel aydınlatma oldu.



Bağımsız tasarımcı Duilio Passariello’ya gerek projelendirme ve sunum aşamasında gerekse tüm uygulama sürecinde Philips Aydınlatma bünyesinde yer alan Aydınlatma Tasarım Grubu LiDAC (Lighting Design and Application Center) tarafından tam destek verildi. Passariello, Gençlik Parkı için “sihirli, şiirsel ve hayal gücünü tetikleyen” bir aydınlatma konsepti tasarladı.



Sıra dışı ve özgün olması amaçlanan Gençlik Parkı aydınlatma tasarımında, çoğu parkta geleneksel olarak sadece yol ve alan aydınlatması olarak karşımıza çıkan fonksiyonel aydınlatmayla yetinilmedi. Tasarımda fonksiyonel aydınlatma sağlayacak olan armatürlere ek olarak, DMX protokolü sayesinde kontrol edilebilen, bu sayede dinamik bir aydınlatma şovuna olanak verebilen akıllı armatürlerin de kullanılması planlandı. Bu sayede parkın, sanki büyük ölçekli bir sahne gibi ziyaretçilere değişik ışık koreografileri sunması düşünüldü. Ayrıca, imaj projeksiyonuna olanak tanıyan dış mekan aydınlatma armatürleri de kullanılarak parktaki “eğlenceli ve gizemli” aydınlatma ambiyansı tamamlandı.



Mimari aydınlatma tasarımı kavramları ve doğruları ile ilgili bilgi alışverişi sağlamak üzere etkinlikler düzenleyen PLD Türkiye dergisi, gerçekleştirdiği “Gençlik Parkı Aydınlatma Gezisi” ile bir yılı aşkın bir uygulama sürecine sahip, büyüklüğü ve faydalandığı teknolojiler açısından önem taşıyan Gençlik Parkı projesinin aydınlatma tasarımına daha yakından bakma şansı sunmuştu.



Duilio Passariello Hakkında

İspanyol aydınlatma tasarımcısı Duilio Passarelio, 1956 doğumlu. Venezuella’da önce bilim sonrasında sanat eğitimi alan tasarımcı, New York, Venezüella, Paris ve Atina’da çalışmalarını yürüttükten sonra Madrid’e yerleşti ve 2004 yılında şu anki ofisi olan “Light Plus”ı kurdu. Milano şehri master planı, Dublin, Cork ve Belfast’ta yürüttüğü bazı köprü projeleri, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları için gerçekleştirdiği projeleri yanında ürün tasarımlarına da imza attı.

 


http://www.yapi.com.tr/haberler/genclik-parki-ankara---turkiye_96277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!