Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Gezgin Taşlar: İstanbul Arkeoloji Müzelerindeki Iasos Mermerleri’

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzeler Direktörlüğü'nün desteğiyle gerçekleşen ‘Gezgin Taşlar: İstanbul Arkeoloji Müzelerindeki Iasos Mermerleri’ başlıklı sergi, İstanbul arkeoloji müzelerinde açıldı.

yapi.com.tr / AA
1 ‘Gezgin Taşlar: İstanbul Arkeoloji Müzelerindeki Iasos Mermerleri’

Fotoğraf: Burak Akbulut

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzeler Direktörlüğü'nün desteğiyle gerçekleşen ‘Gezgin Taşlar: İstanbul Arkeoloji Müzelerindeki Iasos Mermerleri’ başlıklı sergi, İstanbul arkeoloji müzelerinde açıldı.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve İtalyan Kazı Heyeti'nin işbirliğiyle korservasyonu tamamlanan eserlerden oluşan serginin açılışında konuşan Ajans Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, uzun süredir koruma çalışmalarına ihtiyacı olan Iasos mermerleri eser grubunun konservasyon süreçlerinin tamamlamış bulunmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Avdagiç, eserleri yeni bir sergileme düzeniyle İstanbul arkeoloji müzelerini ziyaretçileriyle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bu çalışmanın, bugün koleksiyonunda çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eser bulunan İstanbul arkeoloji müzelerinin fevkalade değerini teslim etmemize vesile olacağına inanıyorum” dedi.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Zeynep Kızıltan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini ve Iasos İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Fede Berti'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/gezgin-taslar-istanbul-arkeoloji-muzelerindeki-iasos-mermerleri_84221.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Buradan İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Sayın FEDE BERTI'ye bir sorum ve ricam olacak, tabii bu mesajımdan haberi olursa. Iasos antik kentinde tek katlı su kemerleri ile taşınan suyun kaynağı, bir pınar mı?, yoksa bir kuyumu dur? Kuyudan su yükseltilerek su hattına verilmekte ve buradan kente ulaşmaktadır. Sayın kazı Başkanı bu konuda benim mail adresime mail gönderirse çok mutlu olacagım. Saygılarımla Mehmet Bildirici YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!